јул 27, 2024
Valjevo

Na jesenjem sajamu zapošljavanja u ponudi 250 poslova najrazličitijih profila

Podelite post:

 

 

U okviru partnerstva Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ) – Filijale Valjevo i grada Valjeva, a u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, danas je organizovan jesenji Sajam zapošljavanja.

Direktor NSZ Valjevo Milan Đenadić je rekao da je na ovom sajmu u ponudi 250 poslova najrazličitijih profila. On se zahvalio svim kompanijama koje učestvuju na Sajmu zapošljavanja i partnerima- lokalnoj samoupravi i Regionalnoj privrednoj komori.

„Cilj NSZ je da stvorimo mogućnosti da svaki naš sugrađanin koji želi da radi, ima mogućnost da radi“, poručio je Đenadić.

На слици може бити: 9 особа, људи уче, гужва и текст

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je pozdravio sugrađane i poslodavce i rekao da je ovo pravo mesto da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

„Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta ostalih poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim vam da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Ponosan sam i na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova „Milica Nožica“, prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti“.

Veliko nam je zadovoljstvo što je ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, a uz pomoć Vlade Republike Srbije u prethodne tri godine u naš Grad dovela tri velika investitora. Zahvaljujući tome, otvoren je veliki broj radnih mesta kako direktnih, tako i indirektnih, jer mnoge naše domaće kompanije kao kooperanti rade za velike investitore. U prilog tome, posebno nam je draga činjenica da je trenutno na evidenciji NSZ oko 3350 nezaposlenih, a podsetiću da je krajem 2020. godine bilo oko 4600“, naglasio je član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić.

Na jesenjem Sajmu zapošljavanja u Valjevu, kompanije „Hajsens“, „Krušik“, „Urban tehniks“, „Publik“, „Dunav osiguranje“, kao i JKP „Vidrak“, Predškoslka ustanova „Milica Nožica“, ali i Akademija Zapadne Srbije, Univerzitet „Singidunum“ su se predstavili Valjevcima i ponudili radna mesta različitih profila i obrazovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X