мај 14, 2024
Valjevo

POKS i NDSS: Spremni smo za učešće na redovnim lokalnim i vanrednim repubčičkim izborima

Podelite post:

 

 

U sedištu Nove Demokratske stranke Srbije održan je sastanak GO NDSS i POKS-a Valjevo. Saopštenje za javnost POKS-a, koje prenosimo u celosti:

„U sedištu Nove Demokratske stranke Srbije domaćin sastanka je bio Marko Nikolić Predsednik GrO NDSS Valjevo.

Delegaciju GrO POKS Valjevo, u kojoj su bili svi funkcioneri ovog odbora, predvodio je Đorđe Marković Predsednik Gradskog odbora.

Sastanku su prisustvovali i uzeli aktivno učešće Milan Petrović član Izvršnog odbora POKS i Mirko Jović Zamenik predsednika IO POKS.

Razmenjene su informacije i mišljenja o mogućim vanrednim republičkim izborima.

Opšti zaključak je da bi održavanje republičkih izbora do kraja godine usložilo višemesečne probleme u komunikaciji izđeđu vlasti i opozicije.

Odbori NDSS i POKS sinoć su u Valjevu konstatovali da su u suprotnosti zahtevi jednog dela opozicije “ …da izbori budu fer, slobodni i ravnopravni…“ sa zahtevom da oni budu održani u tako kratkom roku.

Članovi Gradskih odbora POKS i NDSS smatraju razumnim i opravdanim zahteve da se lokalni izbori održe razdvojeno od republičkih. To je predviđeno Ustavom i Izbornim zakonima i na taj način lokalni izbori jedino imaju smisla.

Pošto se nalazimo na osam meseci do redovnog termina predviđenog za održavanje lokalnih izbora verujemo da prvo treba održati te izbore a nešto kasnije i odvojene vanredne republičke izbore.

Dogovoreno je da valjevski gradski odbori ove dve stranke sa ovakvim stavovima upoznaju medije i centrale svojih stranaka.

Jednodušno je zaključeno da se koalicija NADA u prethodne dve godine potvrdila kao najbolji i vrlo uspešan okvir za saradnju i nastupe na izborima ove dve stranke.

Rezultat od preko sedam procenata osvojenih glasova u Valjevu pre godinu i po za republičke i predsedničke izbore obavezuje dva gradska odbora da na lokalnim izborima u Valjevu nastupe zajedno kako bi odbranili i eventualno popravili taj dobar rezultat.

U tom smislu dogovoreni su redovni zajednički sastanci i koordinacija u izboru tema za saopštenja i konferencije za medije.

Odlučeno je da se krene u pripremu zajedničke kontrole izbora i formiranja izborne strukture.

Razgovaralo se i o budžetu potrebnom za sprovođenje lokalne izborne kampanje.

Gradski odbori POKS i NDSS su se složili da koalicija NADA može biti dobar ideološki i organizacioni format sabiranje i zajedničko delovanje programski srodnih stranska i grjpacija nacionalno demokratske orijentacije koje deluju i najavljuju učešće na izborima u gradu Valjevu.

Odlučeno je da koalicija NADA koju u Valjevu čine gradski odbori NDSS i POKS upozore odbore opozickonih stranaka koje su usvojile „džentlmenski sporazum o nenapadanju“ da se isti ne poštuje od strane Pokreta slobodnih građana koji u Valjevu, izjavama i komentarima, grubo nasrće na NDSS.Na kraju, gradski odbori ove dve stranke su zaključili i poručili da su spremni za učešće kako na redovnim lokalnim tako i vanrednim repubčičkim izborima bez obzira u kom terminu bude zakazano njihovo održavanje.

Spremni su i da organizuju kvalitetnu kontrolu i uspešnu kampanju za te izbore u Valjevu.

POKS“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X