април 15, 2024
Valjevo

Svečano otvoreni sportski tereni u Poljoprivrednoj školi

Podelite post:

 

 

Poljoprivredna škola sa domom učenika u Valjevu ove godine slavi jubilej – 100 godina postojanja. Tim povodom organizovane su brojne manifestacije, a danas su u okviru obeležavanja ovog značajnog jubileja, svečano otvoreni sportski tereni.

Načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić, naglasila je da su tereni namenjeni za kolektivne sportove i da su veoma značajni kako za učenike Poljoprivredne škole, tako i za učenike drugih škola.

Pre svega, ovo je značajno za nastavu fizičkog vaspitanja. Iako ova škola ima izgrađenu novu i kvalitetnu salu, sportski tereni i bavljenje sportom na otvorenom su itetako značajni za razvoj dece. Kada pominjemo nastavu fizičkog vaspitanja, pre svega mislimo na fizičke aktivnosti dece, a s obzirom na to da je ovo 21. vek i vek digitalizacije, gde deca dosta vremena provode sedeći, obavljajući neke svoje zadatke i učeći, ovakvi tereni su veoma značajni za njihov razvoj. Fizička aktivnost smanjuje nivo stresa, povećava nivo koncentracije, kao kod odraslih, srce će im bolje raditi, manja je mogućnost da se dobije dijabetes, itd. Dakle, mnogo je benefita po zdrvlje koje fizička aktivnost pruža, a učenicima Poljoprivredne škole ovim sportskim terenima je omogućeno da imaju i fizičku aktivnost na otvorenom. Zato je ulaganje grada Valjeva u ovakve terene i uopšte u obrazovanje, izuzetno značajno“, kazala je Jocić.

Član Gradskog veća grada Valjeva Vladimir Mišković je istakao da Grad Valjevo ima odličnu saradnju sa Poljoprivrednom školom i da je pomogao u rekonstrukciji terena, jer je sport izuzetno značajan za razvoj dece školskog uzrasta.

„Svi znamo koliko i na koji način Poljoprivredna škola radi i koliko je dobar primer za ceo Grad, tako da smo se i mi kao Grad potrudili da pomognemo oko obnavljanja ovih terena. Naravno da je sport izuzetno značajan za razvoj, za sve građane, ali sada govorimo o školskom uzrastu. Grad Valjevo je imao dobru saradnju sa Poljoprivrednom školom i ovi tereni su obnovljeni na zadovoljstvo svih učenika i naravno na naše zadovoljstvo. Smatramo da je neophodno i trudićemo se da u svakom objektu unapredimo školsku sportsku infastrukturu, koliko je to moguće“, poručio je Mišković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X