јул 27, 2024
Valjevo

Festival duvan čvaraka 7. i 8. oktobra u Valjevu

Podelite post:

 

 

Festival duvan čvaraka ove godine biće održan sledećeg vikenda 7. i 8. oktobra, na kolubarskom keju i platou Centra za kulturu. Kao i prethodnih godina 17.Festival čvaraka, pored takmičarskog dela u pripremi specijaliteta od svinjskog mesa, pratiće i bogat kulturno- umetnički program, kao i izložbeno-prodajni deo domaćih prehrambenih proizvoda i narodnih rukotvorina. Prvog dana festivala predvidjeno je takmičenje u pravljenju šoder čvaraka, dok u nedelju, drugog dana, svoje umeće pokazaće takmičari u pravljenju duvan čvaraka.

Organizatori manifestacije „Turistička organizacija Valjevo“ i „Centar za kulturu Valjevo“. Prijatelj Festivala je firma “Bosis” a zvanično piće je valjevsko pivo. Ove godine organizatori najavljuju i sadržajan prateći program, tako da prvog dana festivala  nakon kulturno umetničkog programa koji počinje u 11h , svi posetioci moći će da prisustvuju i drugom po redu Festivalu rabadžijske muzike.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupiće valjevska folklorna društva a KUD “Gradac”. Drugi festival rabaždijske muzike. U subotu od 15 sati je koncert Muzičkog ansambla “Fenečki biseri”, koji neguje tradicionalnu, rodoljubivu i etno muziku, kao i duhovne pesme. U nedelju, od 13.15 je koncert Dula Lušina, od 15 sati nastupiće  bend “Garavi sokak”.

Iz Turističke organizacije Valjeva,  pozivaju sve zainteresovane ekipe da se prijave za takmičenje lično u prostorijama Turističke organizacije ili na broj telefona 014/221-138 .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X