мај 6, 2024
Valjevo

Završena adaptacija terena kod Valjevske gimnazije

Podelite post:

 

Multifunkcionalan prostor kod Valjevske gimnazije, koji će se pored terena za basket koristiti i za održavanje književnih večeri, koncerata i tribina je uređen i spreman da primi nove generacije Valjevaca.

„Grad Valjevo nastavlja da ulaže u sportsku infrastrukturu. Izuzetno značajno za nas je što smo rekonstruisali basket teren kod Gimnazije i što je on sada spreman da primi nove Valjevce i mlađe generacije koje će, siguran sam, koristiti ovaj teren na najbolji mogući način. Mi smo u prethodnom periodu uradili mini pič teren na Petom puku, trenutno izvodimo radove na izgradnji pet igrališta za decu u okviru PU „Milica Nožica“ i u planu nam je da uradimo još jedan mini pič teren u Prvoj osnovnoj školi.

Ovakvih terena nikada nije dovoljno, a veoma važni su iz sportskog i pedagoškog ugla. Valjevo je grad sporta i zato nam je cilj da sport približimo svim generacijama i da im omogućimo kvalitetno bavljenje sportom od rekreativnog do vrhunskog sporta. Zbog toga je važno da smo ovaj teren koji se nalazi u srcu Valjeva uredili“, kazao je gradonačelnik Gojković.

Radovi na adaptaciji terena kod Gimnazije, za šta je Grad Valjevo izvojio 6 miliona dinara počeli su krajem avgusta. Prema rečima Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća grada Valjeva, sportska namena ovog terena je izuzetna, ali pored toga, važno je napomenuti da će ovo biti multifunkcionalan prostor koji će se koristiti za potrebe Valjevske gimnazije.

„Mi smo vrlo zadovoljni kako je sve urađeno i zaista veliko zadovoljstvo za sve nas koji smo u ovu priču krenuli pre više od godinu dana. Da vas podsetim još jednom, ovo je prostor koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, isto tako prostor koji nije u vlasništvu grada Valjeva, već Republike Srbije. Za sve to je bila potrebna saglasnost, za svaki deo ovog projekta. Mi smo sve to uradili i sada smo vrlo zadovoljni kada pogledamo kako je izvođač radova sve to uradio. Gradonačelnik je već rekao, sportska namena je izuzetna, svi smo videli i pre nego što se teren uradio da su deca već dolazila ovde, ali da ne zaboravimo da će ovo biti i jedan mali amfiteatar za potrebe Valjevske gimnazije“, naglasio je Mišković.

Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X