април 15, 2024
Valjevo

Poks izazi na lokalne izbore u Osečini, u okviru Koalicije NADA i Novom Demokratskom strankom Srbije

Podelite post:

 

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije povodom lokalnih izbora, izdao je saopštenje u kojem navodi, da će izaći na lokalne izbore u Osečini, u okviru Koalicije NADA, zajedno sa Novom Demokratskom strankom Srbije. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo, Milan Petrović član IO POKS-a i Mirko Jović Koordinator Kolubarskog okruga POKS-a, posetili su jutros Osečinu.

Na sastanku Opštinskog odbora POKS-a Osečina, razgovaralo se o novonastaloj situaciji posle ostavke koju je podneo Predsednik opštine. Po svemu vanredni opštinski izbori u Osečini će se održati do kraja godine, odnosno, u drugog polovini decembra.

Članovi Opštinskog odbora POKS-a Osečina, pokazali su spremnost da obave sve neophodne pripreme i da učestvuju na tim izborima. Zaključeno je da je predlog u IO POKS da se potvrdi koalicija sa Opštinskim odborom NDSS-a. Koalicija NADA, Nacionalno demokratska alternativa, se u prethodne dve godine pokazala kao najbolji okvir za učešće POKS-a u izborima.

Građani su, širom Srbije, prihvatili i podržali ovu koaliciju kao ozbiljnu alternativu postojećoj vlasti.

Tako je svuda, pa i u Osečini, gde je saradnja ove dve stranke potvrđena dobrim rezultatom na aprilskim izborima prošle godine, a i nakon tih izbora sve do danas.

Odlučeno je da se u sledećih tri nedelje izvrši ispitivanje javnog mnenja o tome ko, od nekoliko kandidata, iz redova POKS-a i NDSS-a, ima najveću podršku za nosioca odborničke liste kandidata.

Izabrana je grupa za izradu izbornog programa koja će naše predloge usaglasiti sa Opštinskim odborom NDSS-a. Grupom za izradu programa predsedavaće Nada Milosavljević.

Sledećih mesec dana grupa za program će prikupljati sugestije članova i simpatizera POKS-a, kao i građana Osečine, za budući izborni program Koalicije NADA za Osečinu.

Sekretar GrO POKS-a Valjevo, Marija Ilić, je obavestila odbor u Osečini da je GrO POKS Valjevo na svojoj poslednjoj sednici doneo odluku da će na svaki način podržati organizaciju i kampanju Koalicije NADA, za izbore u Osečini. To je moguće zato što u decembru neće biti lokalnih izbora u Valjevu.

Pošto je GrO POKS Valjevo dobro organizovan, a u Valjevu postoje i mediji koji deluju na nivou celog okruga POKS Valjevo će pomoći i u promociji našeg odbora i Koalicije NADA, u toku izborne kampanje. To neće biti jedina pomoć, pomoći ćemo i u svim administrativnim i tehničkim poslovima vezanim za prijavu izbora i kontrolu izbornog procesa na dan izbora. Istakla je na kraju Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo.

Poks Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X