јул 27, 2024
Valjevo

Uživajte u Miholjskom letu, zatim stiže pogoršanje vremena – Na planinama sneg!

Podelite post:

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Poznati domaći meteorolog Ivan Ristić objavio je novu prognozu vremena za Srbiju i otkrio kada nas čekaju zahlađenje i prvi sneg.

– Uživajte u tri dana Miholjskog leta jer će u nedelju, 15. oktobra tokom dana doći do prodora hladnog vazduha polarnog porekla koji će leto pretvoriti u jesen, prve snežne pahulje se očekuju na Kopaoniku – piše meteorolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za oktobar mesec.

Sledeće nedelje osetno svežije puno oblaka a od utorka, 17. oktobra počinju i jesenje kiše.

– Minimalna temperatura uglavnom izmedju 5°C i 10°C a najviša dnevna temperatura od 10°C do 15°C, u danima sa više kiše i oblaka ponegde i ispod 10°C – najavljuje Ristić.

Skandinavski anticiklon i biskajski ciklon usloviće da se polarna frontalna zona zadržava iznad nas tako da će se kišoviti dani nastaviti i u trećoj dekadi oktobra kao po mojoj dugoročnoj prognozi.

Promena vremena od nedelje

Promena vremena očekuje se u nedelju. Naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, kao i padom temperature, koje će ujutro i pre podne u nedelju zahvatiti severne krajeve, posle podne, uveče i u toku noći ka ponedeljku proširiće se i na ostale predele Srbije.

U ponedeljak osetno hladnije i u većem delu suvo, uz delimično razvedravanje. Posle podne i uveče novo naoblačenje koje će usloviti na jugozapadu i jugu kišu.

Zatim do 20. oktobra oblačno, mestimično sa kišom i temperaturom oko proseka za ovo doba godine.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X