јул 27, 2024
Valjevo

Iranski ambasador u poseti Valjevu

Podelite post:

 

Danas je Valjevo posetio ambasador Islamske Republike Iran u Beogradu Rašida Hasana Bur Baeija sa saradnicima. Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković ugostio je ambasadora Islamske Republike Iran u Beogradu Rašida Hasana Bur Baeija i saradnike. Na sastanku na kome su prisustvovali predstavnici grada Valjeva iz oblasti privrede, kulture, sporta i turizma je istaknuta namera da se u budućnosti intenzivira saradnja u raznim oblastima.

„Čast mi je da danas u Valjevu ugostimo prijatelje iz Irana, na čelu sa ambasadorom u Beogradu Njegovom Ekselencijom Rašidom Hasanom Pur Baeijem.

Ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković

Naše dve zemlje već odavno imaju tradicionalno dobru bilateralnu saradnju. Ovo je prilika da analiziramo mogućnosti saradnje i na nivou gradova.

Iskoristio bih priliku da pozovem sugrađane da posete izložbu „Moja prelepa zemlja Iran“, iranske umetnice Parise Šad Gazvini, koja će biti otvorena večeras u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“, gde ćemo imati priliku da bolje upoznamo ovu prelepu zemlju“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei

Ambasador Islamske Republike Iran u Beogradu se zahvalio gradonačelniku na dobrodošlici i istakao da postoji mnogo potencija za saradnju u budućnosti.

„Izložba čije je otvaranje večeras u Valjevu, dala nam je povod da danas budemo u Valjevu. Čast mi je što sam danas sa gradonačelnikom i njegovim kolegama razgovarao o raznim temama, mnogo potencijala ima za saradnju. Ono što me raduje, jeste da postoji velika politička volja između dve zemlje na najvišem nivou i nadam se da će se ta saradnja ravijati. Tokom proteklih godina smo svedoci razvoja saradnje u svim sferama. Među svim tim oblastima kulturna saradnja zauzima veoma značajno mesto i večerašnja izložba je dokaz ove tvrdnje.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom i njegovim uvaženim kolegama, razgovarali smo o raznim vidovima naše saradnje. Gradonačelniku sam rekao da sve oblasti koje imaju potencijal i mogućnost za saradnju postoje u Valjevu, bilo da se radi o kulturi, sportu, privredi, trgovini i industriji, kao i sve ostale oblasti. Pokušaćemo da definišemo grad u Iranu koji po svim aspektima odgovara Valjevu . To može biti veoma dobra odskočna daska za saradnju između dve zemlje na nivou gradova. Ono što sam ja video kod gradonačelnika, jeste da je mlad čovek koji je pun ideja i to može biti dobar znak da će ta saradnja biti plodonosna. Moram ovom gradu da čestitam što imaju odgovornog gradonačelnika i nadam se saradnji sa vašim gradom. Iran ima širok spektar mogućnosti iz raznih oblasti, a na našu sreću, postoji sjajan pristup o potrebi međusobne saradnje. Još jednom, koristim priliku da uvaženom gradonačelniku i njegovim kolegama zahvalim što su bili dobri domaćini i veoma ljubazni prema nama danas. Smatram da imamo odličnu perspektivu naših odnosa“, poručio je ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasan Pur Baei.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X