април 23, 2024
Valjevo

Zdrava Srbija: Beograd sme, a zašto Valjevo ne sme?!

Podelite post:

 

Gradski odbor Zdrave Srbije u Valjevu nakon otvaranja spomen sobe Draži Mihailoviću u Beogradu u saopštenju za javnost pita kako to da Beograd sme da oda počast , a Valjevo ne sme? Saopštenje prenosimo u celosti:

“ Uz prisustvo preko dve hiljade građana otvorena je spomen soba đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića. U okviru spomen sobe, koja se nalazi na mestu gde je nekada bila porodična kuća Srpskog Čiče, otkriven je i osveštan spomenik ministru vojnom iz vremena Drugog svetskog rata. Spomen sobu i spomenik đeneralu Draži je isfinansirao poslanik SPS Igor Braunović koji je ne samo deo vladajuće koalicije već i direktor Srbija šuma jednog od najbitnijih državnih javnih preduzeća.

Prisustvovao je i predsednik beogradske opštine Zvezdara koji je takođe iz redova vladajuće koalicije ( SNS). Prisustvovali su i mnogi sveštenici, aktivni i rezervni oficiri, ratni veterani i ratni vojni invalidi, pripadnici ravnogorskih i četničkih organizacija i pokreta. Prisustvovala je i delegacija Zdrave Srbije u kojoj je bio i Nebojša Tadić Predsednik Gradsko odbora Zdrave Srbije Valjevo.

Naša je procena da je polovina okupljenih bila iz Kolubarskog okruga i Valjeva. Kako onih koji žive u našem okrugu i gradu tako i onih koji su poreklom iz naših krajeva a žive u Beogradu. Glavni govornik je bio akademik Matija Bećković koji je takođe naš Valjevac. Šta se to dešava sa Valjevom? Kako je moguće da u Valjevu njen Gradonačelnik i vladajuća većina u Skupštini grada ne poštuju žrtve posleratnog komunističkog terora? Kako je moguće da pričaju da im je cilj Evropska unija a u svom gradu imaju najmanje devet masovnih grobnica koje i dalje zovu “ pasja groblja“? Kako to da Beograd sme da pomene đenerala Mihailovića i oda mu zaslužene počasti a Valjevo ne sme ni šapatom da pomene Dražine komandante Aleksandra Mišića, Nikolu Kalabića i Neška Nedića?

Ako znamo, da sadašnja gradska uprava Valjeva ništa nije uradila u toku svog dugog mandata da se na pravi način obeleži Brankovina, obnove svi spomenici i simboli Prvog svetskog rata, iluzorno je očekivati da Skupština u ovom sazivu sme i da pomisli da otkrije istorijsku istinu o Drugom svetskom ratu. Valjevo osam decenija čeka Skupštinu i Gradonačelnika koji će otvoriti vrata nacionalnom pomirenju. Naši preci, junaci iz Balkanskih i Prvog svetskog rata, vape za obnovom Valjeva na temeljima u koje su ugradili svoje kosti i svoju biblijsku žrtvu kojoj se divio ceo svet. Junaci Drugog svetskog rata zatočenici slobode koji su bili deo viteškog kola đenerala Mihailovića kao i mučenici-civili žrtve posleratnog terora jugoslovenske komunističke vlasti vape za istinom, za ispunjenjem božije i narodne pravde, za opelima i obeleženim grobnim mestima.

Verujemo da će Valjevo sledeće godine, posle redovnih gradskih izbora, dobiti Gradonačelnika i Skupštinu koji će smeti da otkriju istinu! Jer, jedino istinom možemo doći do pomirenja.

Info služba Gradskog odbora Zdrave Srbije Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X