јул 27, 2024
Valjevo

Izložba u Galeriji Narodnog muzeja: “Moja teritorija”

Podelite post:

 

Svečano otvaranje umetničke izložbe „Moja teritorija“ biće održano u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo u subotu, 21. oktobar 2023. godine u 19h.

“Svako od nas, poput država, uspostavlja suverenitet nad ličnom teritorijom, u čijim granicama ima pravo da u sebi svojstvenom maniru deluje, misli, govori i raspolaže vremenom shodno sopstvenom izboru. Forma, izgled i smisao ove teritorije, a pre svega njena definicija, zavise od pojedinačnih životnih iskustava, očekivanja i verovanja.

Umetnici čije radove imamo priliku da predstavimo u okviru izložbe Moja teritorija, indirektno tumače spomenuti koncept.

Za Tijanu Marić lična teritorija nema granice, a ni statičnu formu; ona je proces koji podrazumeva stalne promene, migracije i istraživanja. Luka Klikovac je uokviruje periodima samoće. Tek kada je sam, izolovan od spoljnih uznemirenja i zagledan u unutrašnjost sopstvenog bića, pojedinac može odrediti sebe i tragati za smislom postojanja kako bi opstao u spoljnom svetu. Lična teritorija Nenada Gajića nalazi se među članovima njegove porodice. Najbliži, oni koji sa nama dele dobro i zlo, koji znaju naše tajne i razumeju brige, grade naše uporište.

Umetnici:
Tijana Marić, Luka Klikovac i Nenad Gajić

Autori izložbe:
Milan Hrnjazović
Željko Vitorović”, navodi Narodni muzej.

Organizaciju izložbe podržali su Grad Valjevo i Narodni muzej Valjevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X