јул 27, 2024
Valjevo

Dr Vladimir Pantelić novi vd direktora Zdravstvenog centara Valjevo

Podelite post:

 

Kako „Valjevo na dlanu“ saznaje na osnovu člana 43.stav 2. Zakona o Vladi Srbije, Vlada je donela odluku da se razrešava dužnosti dr.Marija Mirković vd direktora Zdravstvenog centara Valjevo, a imenuje se dr Vladimir Pantelić za novog vd direktora Zdravstvenog centara Valjevo subspecijalista endokrine hirurgije, dosadašnji  zamenik vd direktora .

Rešenje je doneto 26.oktobra 2023. godine u Vladi Srbije.

Zdravstveni centar Valjevo je zdravstvena ustanova koja je pod ingerencijom Vlade Srbije koja bira organe upravljanja.

U Odluci o osnivanju Zdravstvenog centara Valjevo navedeno je da su organi Zdravstvenog centra direktor, Upravni i Nadzorni odbor, koje imenuje i razrešava Vlada Republike Srbije, odnsono Ministarstvo zdravlja.

Dr Vladimir Pantelić, rođen je 26.10.1980. godine u Pričeviću, kod Valjeva, gde je završio Osnovnu školu „Ilija Birčanin“. Dalje readovno školovanje nastavio je u Valjevu, gde je upisao srednju medicinsku školu “Dr Miša Pantić“ – opšti smer. Po završetku srednje škole, 1999. godine upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Кragujevcu, gde je diplomirao 2007. godine, stekavši zvanje doktora medicine. Pripravnički staž je obavlio u ZC Valjevo, najpre kao klinički lekar u Službi za hitnu medicinsku pomoć, a potom kao lekar u Službi opšte hirurgije. Dalje stručno usavršavanje nastavio je 2012. godine, upisavši doktorske akademske studije iz kliničke i eksperimentalne hirurgije, a 2014. godine polaže usmeni ispit. Vladimir je 2015. godine položio specijalistički ispit iz Opšte hirurgije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, čime je stekao zvanje specijaliste iz oblasti „Opšte hirurgije“. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, po zahtevu Opšte bolnice Valjevo, septembra 2018. godine donelo je odluku kojom je Vladimir upućen na užu subspecijalizaciju iz oblasti endokrine hirurgije, a usmeni ispit je položio februara 2020. godine u Centru za endokrinu hirurgiju КCS – Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.Na osnovu naučnog i kliničkog doprinosa iz uže naučne oblasti kojom se bavi, postaje član Udruženja endokrinih hirurga Srbije. Član je i Hilandarskog lekarskog društva. Vladimir živi i radi u Valjevu, oženjen je  i otac je dvoje dece .

Nedavno, ministarka zdravlja Danica Grujičić u septembru posetila je Zdravstveni centar Valjevo i najavila početak rekonstrukcije tog centra i njegovu dalju modernizaciju, gde od dr Vladimira Pantelića oćekuje velika odgovornost i mnogo truda i rada u budućem periodu .

– Na pojedinim odeljenjima postoji dosta dobre opreme. Žao mi je što je većina nabavljena iz donacija, ali je bitno da postoji i da se kolege njom svakodnevno služe. Dobro je organizovan rad radiološke službe, a na osnovu informacija sa strane znam da lista čekanja nije duga. U rekonstukciji ćemo obezbediti da Valjevo ima dva magneta i dva moderna skenera. Cela bolnica je rađena sedamdesetih i osamdesetih godina i zahteva kompletnu rekonstrukciju – da, pored ostalog, sobe za bolesnike izgledaju kao one u novom Kliničkom centru Srbije – rekla je ministarka Grujičić.

Planirano je da se rekonstrukcija Zdravstvenog centra obavi u više faza, a početak radova, kojima bi se umesto postojećih oko 50.000 kvadratnih metara dobilo oko 66.000 kvadratnih metara, trebalo bi da bude naredne godine.

Dogovor je da novu opremu nabavlja Ministarstvo zdravlja, dok će se za građevinske radove starati Ministarstvo za javna ulaganja.

U poslednje tri godine za nabavku nove opreme u Valjevo je uloženo oko 550 000 evra, a Ministarstvo zdravlja je u ovom trenutku obezbedilo novac za urbanistički plan rekonstrukcije Zdravstvenog centra .

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X