јул 27, 2024
Valjevo

Vlada uputila predlog predsedniku Srbije za raspuštanje parlamenta

Podelite post:

 

Vlada Republike Srbije uputila je obrazložen predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U predlogu za raspuštanje parlamenta navodi se, pored ostalog, da su se u poslednje vreme u delu javnosti pojavili zahtevi za raspisivanje novih, vanrednih izbora za narodne poslanike, a da je 11. septembra 2023. godine deo opozicionih političkih stranaka takav zahtev podneo predsedniku Republike.

Vlada je, polazeći pre svega od ovog zahteva, zauzela stav da bi sprovođenje izbornog procesa, kao jednog od osnovnih postulata demokratskor društva, bilo dobra prilika da se prispita politička snaga argumenata, dosadašnjih učinaka i planova svih činilaca na političkoj sceni i da se građanima omogući da slobodno iskažu svoju volju u kom pravcu Republika Srbija treba da se kreće.

Takođe, članovi Vlade doneli su na sednici i odluke o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donete su za još 64 grada i lokalne samouprave u Srbiji.

Foto: Arhiv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X