април 14, 2024
Valjevo

Država daje do 20 odsto za izgradnju hotela

Podelite post:

 

 

Biće izgrađeno 1.500 novih stanova, nova pruga, 5 saobraćajnica dužine 7,8 kilometara i petlja koja je vezana za obilaznicu oko Beograda.

– Za nas je Ekspo od izuzetno velikog značaja, to je velika razvojna šansa za našu zemlju, da se predstavimo na pravi način i da ubrzamo razvojne infrastrukturne projekte – rekao je Mali.

On je naveo da će biti izgrađeno 1.500 novih stanova i da u Surčinu niče jedan potpuno novi grad, kao i da se već na 130 hektara zemlje, od ukupno 247 hektara, već izvode pripremni radovi, kao i da će biti izgrađeno pet novih saobraćajnica dužine 7,8 kilometara i nova petlja koja je vezana za obilaznicu oko Beograda.

Foto: Zoran Sinko

Prema njegovim rečima, gradi se i nova pruga koja povezuje novi stadion, Ekspo, Aerodrom Nikola Tesla i Zemun Polje, dužine 18 km, kojom će vozovi ići 120 km na sat a koja će posle nastavljati ka Obrenovcu.

– To su ogromni radovi. Srbija ne sme stati. U decembru 2026. godine biće izgrađen Ekspo i paviljoni i biće spremni da ih predamo učesnicima– rekao je Mali.

Naveo je i da će Vlada Srbije narednih dana doneti uredbu o hotelima koja će predvideti novac za pomoć hotelijerima za izgradnju novih hotelskih kapaciteta.

Država daje do 20 odsto za izgradnju hotela

Istakao je da će se davati do 20 odsto od vrednosti investicije u hotele treće, četvrte i pete kategorije, a ova izgradnja će se stimulisati najviše radi toga kako bi se obezbedili neophodni smeštajni kapaciteti za održavanje Ekspa 2027.

– Želimo da stimulišemo vlasnike hotela da postojeće objekte proširuju ili da izgrađuju nove kapacite. Potrebne su nam hiljade novih kreveta i soba za potrebe Ekspo 2027 – rekao je Mali.

Foto: Vlada Srbije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X