април 23, 2024
Valjevo

4. „Valjevske umetničke svečanosti“ u MŠ „Živorad Grbić“

Podelite post:

 

Muzička škola „Živorad Grbić“ i udruženje muzičara „Muzičko sazvežđe“ Vas pozivaju na 4. Internacionalni umetnički festival „Valjevske umetničke svečanosti“ (VAUS 2023), koji će se održati u valjevskoj muzičkoj školi od 25. do 27. novembra.

Cilj ovog internacionalnog umetničkog festivala je da okupi umetnike iz različitih zemalja i umetnosti u našem gradu, a građanima Valjeva omogući uživanje u izložbama, koncertima i debatama. Saradnja među srpskim umetnicima i umetnicima iz inostranstva je izuzetno dragocena, pa je tako VAUS do sada imao saradnju umetnika iz Srbije sa gostima iz Rusije, Kazahstana, BiH, uz podršku institucija kao što su: Grad Valjevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Moderna galerija Valjevo, Muzička škola „Živorad Grbić“, koja je i na ovogodišnjem festivalu partner i veoma važan deo mozaika VAUS festivala.

Koncert otvaranja biće održan u subotu, 25. novembra, u 19 časova u svečanoj sali. Nastupiće renomirani umetnici iz Slovenije, profesori Muzičke akademije u Ljubljani – Jože Kotar (klarinet), Luka Ferini (klavir), Rok Zgonc (violina) i prof. MŠ „Živorad Grbić“ Andrija Mirković (klarinet). Na programu će biti dela Mocarta, Krajslera, Novačeka, Grgina i Kromera.

U nedelju, 26. novembra, u 12 časova biće realizovana izložba „Put umetnika“ i razgovor sa umetnicima.

Koncert zatvaranja biće održan u ponedeljak, 27. novembra, u 19 časova. Nastupiće gudački orkestar „Feniks“, dirigent mr Snežana Stevanović, učenici valjevske muzičke škole: Sofija Novaković (violina), Tara Ljujić (flauta), Hana Perić (violončelo) i Vuk Stevanović (violina) i prof. Ana Pejović (klavirska saradnja).

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

MŠ Živorad Grbić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X