мај 7, 2024
Valjevo

Železničar dočekuje italijanski Kjeri u osmini finala Kupa CEV

Podelite post:

 

U sredu od 19 časova, u Hali sportova Lajkovac, očekuje nas pravi odbojkaški spektakl – u goste dolazi Kjeri iz Italije, prošlogodišnji osvajač Čelendž kupa. U pitanju je prva utakmica osmine finala Kupa CEV između Železničara i Kjerija, revanš će se igrati u Italiji.

Kjeri je trenutno petoplasirani tim italijanske Serije A1, sa pet pobeda iz osam kola. Ima vrlo iskusan internacionalni sastav iz kojeg treba izdvojiti: Amerikanke Ejveri Skiner i Madison Rišel, Grobelnu iz Belgije, italijansku reprezentativku bugarskog porekla Ofeliju Malinov, iskusnu italijansku internacionalku Valeriju Papa, Anu Grej, Nemicu Vejcel… Šef stručnog štaba je Đulio Bregoli.

Od sportskog direktora Ivane Lazarević saznajemo da će Želja biti pojačan za srednjeg blokera Božicu Marković, koja se vratila iz izraelskog Makabija, a pre toga je igrala za Crvenu zvezdu. Tako će Želja nadomestiti najverovatniji izostanak Ljubice Milojević, koja je imala lakše istegnuće lista u meču protiv TENT-a u Obrenovcu. Vanja Ivanović i Milena Koprivica nalaze se u trening procesu, neizvesno je da li će neka od njih dve biti u sastavu za susrete sa italijanskom ekipom.

U prethodnoj rundi ovog evropskog takmičenja Železničar je eliminisao ekipu Kralovo Pole iz Brna. Prvi meč u Češkoj naše devojke dobile su sa 3:1, dok su u revanšu u Lajkovcu poražene sa 3:2, pa su se se plasirale dalje zahvaljujući boljem set količniku. Kjeri je, prema očekivanju, savladao švajcarski Dudingen sa 3:0 u obe utakmice.

Foto: sajt CEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X