мај 22, 2024
Valjevo

Asfaltiranje sedam kilometara seoskih puteva u opštini Lajkovac

Podelite post:

 

U punom jeku je rekonstrukcija i asfaltiranje puteva u seoskim mesnim zajednicama opštine Lajkovac. Biće asfaltirano sedam kilometara puteva ukupne vrednosti 80 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i „Putevima Srbije“, kod kojih je opština Lajkovac konkurisala spremnim projektima.

Do sada je asfaltirano 1200 metara puta za Petroviće u Bajevcu i kilometar puta za Spasiće u Vračeviću. Novi kolovoz će zatim obradovati meštane u Donjem Lajkovcu – put za Vlajiće, pa sledi asfaltiranje putnih pravaca u Nepričavi, Stepanju i Ćelijama, kao i dva puta u Jabučju.

Predsednik Privremenog organa opštine Lajkovac Andrija Živković ističe značaj kvalitetne saradnje sa Vladom Srbije, ministarstvima i javnim preduzećima.

– Saradnja lokalne samouprave sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima izuzetno je važna za bolji život svih građana opštine Lajkovac. Veoma je važno uspostavljanje te vertikale, bez koje ne bi bilo novih kilometara asfaltnih puteva. Jedan od primera je i sufinansiranje rekonstrukcije i asfaltiranja ulice Petra Bojovića pored reke Kolubare, a nedavno smo započeli realizaciju novih sedam kilometara asfalta, koji život znače u seoskim sredinama. Nadamo se nastavku saradnje sa Republikom i rebalansom budžeta već smo odvojili sredstva za projektovanje ulica i puteva aktuelnih za sledeću godinu. Kod Ministarstva građevine smo predali projekte kao što su: ulica Albanske spomenice u Lajkovcu i Savkovića brdo u Pepeljevcu, a projektovaćemo put za Panteliće u Bajevcu, kružni put u Rakićima u Donjem Lajkovcu itd.

Andrija Živković kaže da će u 2024. godini glavni akcenat biti na putnoj infrastrukturi, da se nada daljoj pomoći od države, ali i da će opštinskim budžetom biti planirano mnogo više putnih pravaca za projektovanje. Očekuje i da, nakon završetka brzih traka do Valjeva, budu sanirani lokalni putevi korišćeni za vreme izgradnje saobraćajnice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X