јун 15, 2024
Valjevo

Rotari klub Valjevo proslavio 27 godina postojanja

Podelite post:

 

Poslednji dani novembra meseca svake godine u Valjevu su posvećeni sumiranju postignuća u oblasti humanosti i filantropije, jer tada Rotari klub Valjevo obeležava godišnjicu svog osnivanja koja je bila, 23. novembra 1996. godine.

I ove godine na lepoj svečanosti za svoje aktivne i nekadašnje članove upriličena proslava kojoj je kao poseban gost prisustvovao aktuelni guverner Rotari Distrikta Srbija i Crne Gora Aleksandar Radojičić. Ova proslava koja je okupila preko pedeset gostiju, članova i prijatelja Rotari kluba Valjevo, bila je ujedno i prilika za zajednički sastanak sa Rotari klubovima iz Loznice, Sremske Mitrovice, Šapca i Rotari E-kluba Srbije.

Na samom početku predsednik kluba iz Valjeva Miodrag Maksimović podsetio je da je ovaj klub osnovan kao peti Rotari klub u Srbiji, a da danas postoji 71 klubova u našoj zemlji. Zatim je sumorao aktivnosti u lokalnoj zajednici i podsetio na to da se svake godine nagrađuju najbolji đaci valjevskih srednjih škola, najbolji mladi sportisti Grada Valjeva, realizuju se akcije pošumljavanje na lokacijama u gradu uz dogovor sa gradskom upravom, organizuje se godišnja akcija čišćenja na Divčibarama. Na međunarodnom planu Rotari klub Valjevo sarađuje sa Rotari klubom u Velenju(Slovenija) i Rotari klubom Klermon Feran, (Francuska), dok se planira saradnja sa klubom iz Velesa (Makedonija). U okviru objektivnih mogućnosti, sa klub doprinosi projektima Međunarodne Rotari Fondacije.

Guverner Aleksandar Radojičić je u svom obraćanju okupljenima čestitao Rotari klubu Valjevo na istrajnosti svih ovih godina, dobrim projektima, i odličnom primeru svima ostalima. Najavio je dolazak predsednika Rotari Internacionale Gordona Mekinelija u februaru u našu zemlju, i naglasio da je to posebna počast za našu državu i naš Distrikt. Predstavio je nekoliko važnih dokumenata sklopljenih u okviru međunarodne saradnje sa distriktima Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Egipta i Južnoafričke republike. Guverner Radojičić je obraćanje zaključio time da je Rotari dobra platforma za promociju mira, saradnje i prijateljstava.

Ovoj lepoj svečanosti prisustvovali su i prijatelji Rotari kluba, uvaženi poslovni ljudi iz Valjeva i drugih mesta Zapadne Srbije i Srema, nekadašnji guverneri Distrikta Srbija i Crna Gora Vigor Majić i Nikola Božić, kao i asistent guvernera Nenad Milašinović.

Po tradiciji, i ovaj događaj je bio humanitarnog karaktera, pa su sredstva prikupljena ove večeri preusmerena na jedan od projekata podrške mladim ljudima.

.Rotari služba za odnose sa javnošću

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X