јул 27, 2024
Valjevo

DS: Valjevo može bez nove novogodišnje rasvete, ali ne može bez čistog vazduha

Podelite post:

 

U saopštenju za javnost valjevske Demokrate tvrde da bi sredstva za kupovinu novogodišnje rasvete mogla biti na bolji način iskorišćena kroz subvencije gradjanima za neku od mera energetske efikasnosti. Saopštenje prenosimo u celosti:

„U gradu koji je početkom decembra obeležio i svoj 91. dan u ovoj godini sa aerozagađenjem iznad dozvoljenog nivoa zvuči neverovatno informacija da je gradska vlast za subvencionisanje zamene kotlova na ugalj i mazut i bolju toplotnu izolaciju kuća izdvojila isto toliko novca koliko i za kupovinu novogodišnje rasvete.

Podsećamo da je iz gradskog budžeta za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova (zamenu kotlova i toplotnu izolaciju) izdvojeno 10 miliona dinara, a da je za nabavku novogodišnje rasvete potrošeno 9,96 miliona dinara. Štaviše, konkurs za dodelu subvencija domaćinstvima  je i obustavljen zbog toga što su sva predviđena sredstva potrošena. Zamenom kotlova i boljom izolacijom kuća smanjuje se aerozagađenje koje utiče na zdravlje svih nas. Neverovatno je da se neko usudio da izjednači potrebu da udišemo čist vazduh sa kupovinom nečega što je u ovom trenutku toliko nevažno. Neverovatno je da je neko toliko bezobziran da živote svih nas izjednači sa šljaštećim kič ukrasima.  Ovo je još jedan primer vrhunske neodgovornosti naprednjačke vlasti.

Valjevke i Valjevci mogu da žive bez nove novogodišnje rasvete, ali ne mogu bez čistog vazduha. Gradske vlasti moraju da znaju šta su prioriteti i da prestanu da rasipaju naš zajednički novac na besmislene stvari koje služe samo da skrenu fokus građana sa važnih pitanja i da kreiraju lažnu sliku da je sve u najboljem redu i da nam samo nova novogodišnja rasveta nedostaje.

Građani su i sami primetili da se nova rasveta verovatno neće ni videti od smoga.  Važno je da sve lažno sija, bar do izbora 17. decembra, jer je to naprednjačkoj vlasti jedino i važno.  Da ne mislimo na to da možemo da živimo bolje u zdravijem i istinski srećnijem Valjevu.

Zato pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da 17. decembra  izađu na izbore i da zajedno pokažemo da naš grad i naša zemlja zaslužuju bolje.

DS Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X