мај 12, 2024
Valjevo

Kompletno rekonstruisan teren za mali fudbal u Prvoj osnovnoj školi

Podelite post:

 

Sa ciljem da se našim sugrađanima obezbede bolji uslovi za bavljenje sportom, nakon sanacije terena za mali fudbal sa veštačkom travom na Petom puku, kompletno je rekonstruisan i teren u Prvoj osnovnoj školi.

„Na korist i zdravlje svih naših sugrađana, urađen je teren za mali fudbal sa veštačkom travom u Prvoj osnovnoj školi. Ulaganje u sportsku infrastrukturu je od posebnog značaja našeg dosadašnjeg, ali i budućeg rada i zalaganja. Uz podršku Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava, kao i sredstvima iz budžeta grada Valjeva, kompletno smo rekonstruisali Dom sporta „General Svetomir Đukić“, izgradili trim stazu na Pećini, tri otvorena košarkaška terena na Zdravljaku, Studentu i kod Gimnazije, postavili parket u hali na Studentu, stolice na dva fudbalska terena i teren za mali fudbal na Petom puku.
S obzirom na to da znamo koliko se koriste svi tereni za fudbal, bez obzira da li su to mali tereni sa veštačkom travom ili veliki tereni sa prirodnom travom, siguran sam da će i ovaj teren u Prvoj osnovnoj školi znatno obogatiti sportsku ponudu našeg grada. Nastavićemo da ulažemo u sportsku infrastrukturu, kako bi našim sugrađanima omogućili kvalitetno bavljenje sportom“, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Član Gradskog veća Vladimir Mišković je naglasio da su sredstva obezbeđena iz budžeta grada Valjeva i iznose 4,8 miliona dinara.

„Ideja za rekonstrukciju ova dva terena došla je zbog opredeljenih sredstava Ministarstva omladine i sporta za klima komore u Domu sporta „General Svetomir Đukić“, jer određena sredstva koja su opredeljena u budžetu grada Valjeva za tu namenu, prebačena su na druge projekte, tačnije za sanaciju ova dva terena. Dakle, prvo je urađen teren sa veštačkom travom za mali fudbal na Petom puku, a sada i u Prvoj osnovnoj školi, na zadovoljstvo i korist svih školaraca, ali i svih ostalih sugrađana“, rekao je Mišković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X