април 15, 2024
Valjevo

Stanari traže vraćanje ulice u prvobitno stanje

Podelite post:

 

Stanari zgrade u Ulici Vlade Danilovića u saopštenju za javnost navode da su od grada zbog nepoštovanja procedure gradnje, traže vraćanje ulice u prvobitno stanje. Saopštenje prenosimo u celosti:

foto: valjevonadlanu.rs

“Obaveštavamo javnost da su građani iz Ulica Vlade Danilovića i Čika Ljubine, dana 11. decembra 2023. godine, podneli zahtev Gradskoj upravi Valjevo i gradonačelniku Lazaru Gojkoviću da se stanje na terenu u zoni spajanja Ulica Čika Ljubine i Prote Mateje vrati u pređašnje stanje i to konkretno: vraćanje asfaltne podloge, vraćanje povađenih metalnih stubova i parking mesta, kao i da se izvrši popravka svih oštećenja na zgradi u Ul. Vlade Danilovića 1/1 i da po vraćanju u pređašnje stanje cela zona od ulaza u navedenu zgradu ka PIO fondu ostane pešačka zona, kako je to bilo i pre otpočinjanja ovih nezakonitih građevinskih radova.

Sve napred navedeno zahtevamo iz razloga što su svi građevinski radovi koji su sprovedeni počev od 28. 11. 2023. godine izvedeni bez građevinske dozvole, koja je doneta tek dana 01. 12. 2023. godine, a koja nije pravnosnažana imajući u vidu da je na istu izjavljena žalba, a koja radnja predstavlja krivično delo.

Krajnji rok za vraćanje u pređašnje stanje je četvrtak 14. decembar 2023. godine.

Ukoliko se ne postupi po napred navedenim zahtevima, gradonačelnik Grada Valjeva je obavešten da će nezadovoljni građani Ulica Vlade Danilovića i Čika Ljubine doći u petak 15. 12. 2023. godine u 12 časova u veliku salu Skupštine grada.

OVLAŠĆENI PREDSTAVNIK GRAĐANA Vojislav Džoković”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X