јул 27, 2024
Valjevo

Ubedljiva pobeda liste „Srbija ne sme da stane“ i u Valjevu

Podelite post:

 

Na parlamentarnim izborima, izborna lista “Srbija ne sme da stane” u Valjevu osvojila najveći broj glasova, a iznad cenzusa u našem gradu našle su se još četiri izborne liste.

Dakle, kako pokazuju rezultati Republičke izborne komisije (RIK) i to na osnovu obrađenih svih biračkih mesta na teritoriji Grada Valjeva, lista „Srbija ne sme da stane“ osvojila je 41,55 posto glasova.

Sledi lista „Srbija protiv nasilja“, koja je osvojila 27,73 odsto. Na trećem mestu je koalicija NADA, odnosno koalicija Nove DSS i POKS, sa osvojenih 6,79 odsto glasova juče na birališta izašlih građana Valjeva. SPS je tako dobio 6,49, a lista “MI – Glas iz naroda”, koju predvodi najveće iznenađenje izbora dr Branislav Nestorović, od Valjevaca je dobila 6,25 procenata, tek nešto manje od socijalista.

Ostale stranke i koalicije, kako pokazuju podaci (RIK) za Valjevo, ostale su ispod cenzusa, odnosno, što znači da su dobile manje od tri procenta glasova birača.

Izlaznost na birališta po ovim podacima u Valjevu juče je na parlamentarnim izborima glasalo 62,1 odsto od ukupnog broja građana Valjeva sa pravom glasa.

Foto: valjevonadlanu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X