април 18, 2024
Valjevo

Uspešna intervencija spasavanja žene na Divčibarama

Podelite post:

 

Vatrogasno-spasilačka služba Policijske uprave Valjevo i Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo zajedničkom akcijom u popodnevnim i večernjim satima spasili su žensku osobu iz rejona Ljuti krš na Divčibarama i prevezli je oko 20 časova u Urgentni centar valjevske bolnice. Žena je 1991. godište, iz Požarevca, ima slomljenu ruku i povredu glave i ostala je na daljoj dijagnostici u Opštoj bolnici Valjevo.

Poziv Hitnoj pomoći uputio je oko 17 časova prijatelj devojke koja se skotrljala stotinak metara sa litice na Ljutom kršu, koji se spustio do nje i proverio u kakvom je stanju. Pozvani su vatrogasci jer je u pitanju vrlo nepristupačan teren sa kojeg je za izvlačenje povređenog neophodna obučena ekipa i oprema. Osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke službe je oko dva sata po mraku, uz pomoć užadi i tzv. korita izvlačilo ženu, dok je sanitet sa ekipom Hitne pomoći prišao mestu nezgode najbliže što je mogao.

Nakon iznošenja pacijent je medicinski obrađen, a zatim prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice Valjevo na dalju dijagnostiku. Ovo nije prvi put da vatrogasci-spasioci i Hitna pomoć sinhronizovanom akcijom uspešno spasavaju ljude iz teško pristupačnih predela.

Foto: Dr Dejan Branković, Služba hitne pomoći

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X