јун 15, 2024
Valjevo

Danas počinje 39. Valjevski Jazz festival 

Podelite post:

 

U trodnevnom programu nastupiće svi najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je najdugovečniji džez festival ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja. Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri jazz muzika živi u Valjevu ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.

Pored ostalih, koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević… Nastupe će imati i valjevski gimnazijalci, kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan. Organizatori su najavili i sledeći, grandiozni, jubilarni 40. Valjevo Jazz fest na koji će, kako kažu, doći dve velike svetske zvezde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X