јун 16, 2024
Valjevo

Usvojen Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture za 2024. godinu

Podelite post:

 

Za finansiranje izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture, Planom komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture za 2024. godinu opredeljena su ukupna sredstva od 1.233.108.370 dinara, koja su obezbeđena Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2024. godinu.

Nakon detaljnog obrazlaganja Plana, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković se osvrnuo i na to šta je sve urađeno u 2023. godini.

„Što se tiče rehabilitacije gradskih ulica, ukupna dužina ulica koje smo rehabilitovali u 2023. godini je 8 km i 8.300 m2 saobraćajnih površina parkinga, raskrsnica i saobraćajnica u stambenim naseljima.

Prvo smo uradili parking u krugu Bolnice, površine 1100 m2, nakon toga Hajduk Veljkovu ulicu, Pantićevu ulicu i Ulicu Vladike Nikolaja. Zatim Ulicu Selimira Đorđevića-484 m2, Đerdapsku ulicu u MZ Brđani-1775 metara, Petra Molera, Cara Lazara, Dr Pitovića, Cake Milovijevića, deo Ulice Vladike Nikolaja u dužini od 300 m2, Ulicu Barsku u MZ Gradac-750 m2, Boška Stojanovića u Donjoj Grabovici-4605 m2, Vlade Danilovića – između Pantićeve i Železničke ulice, Sinđelićevu-120 m2, raskrsnicu kod kafane „RR“, površine 1300 m2, Ulicu Save Vujanovića-1300 m2, Braće Savićevića plus kružni tok-470 m2, Jovana Dučića, Branka Miljkovića, internu saobraćajnicu u Naselju Sretena Dudića, interne saobraćajnice u Naselju Zbratimljeni gradovi paralelno sa Duplim trakama, površine 2910 m2, Ulicu Senjak, a trenutno se završavaju radovi u Naselju Oslobodioci Valjeva.

Takođe, kroz investiciono održavanje parkinga, sredili smo parkinge iza zgrade Suda i iza Apoteke 101, spomen-obeležje kod Tržnice na Petkom puku, pešačku stazu u MZ Popare.

Kroz investiciono održavanje ulica, asfaltirali smo Ulicu 17. puka u MZ Brđani, Ulicu Generala Cukavca, Ulicu Bore Atanaskovića, Rasinsku i Ribničku u MZ Gradac, a pre toga je prethodila izgradnja kišne kanalitzacije, Suvoborsku krak, Avalsku, Pavla Vojteha u MZ Krušik, Jakova Nenadovića, Pikermajerovu ulicu, Braće Živanovića, Kordunašku i Ulicu Luke Lazarevića.

Asfaltirali smo puteve u seoskim područjima i to u Vragočanici, Dračiću, Leliću, Leskovicama, Babinoj Luci, Goloj Glavi, Rađevom selu, Donjem Taoru, Zabrdici, Popučkama, Poćuti, Dupljaju, kao i put u Kotešici.

Napominjem da smo na početku godine završili ulice u Privrednoj zoni – Nova 1, Nova 2 i Nova 3, plus stajalište i parking, to je bio preduslov za dovođenje investitora. Takođe, završili smo sanaciju klizišta na putu Brankovina – Zabrdica u MZ Gornja Grabovica, izgradili parking na Divčibarama, završili izradu projekto-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Suvoborske ulice, završili projektni parking kod Hrama, gde će imati 105 mesta plus pet mesta za autobuse. Postament Stojadinu Mirkoviću na Jadru, projektu dokumentaciju za sanaciju klizišta u Ulici Braće Nedić, projektovanje potpornih zidova u Zlatiborskoj ulici. Takođe, projektovanje klizišta u Ulici Nikole Tesle i u Ulici Mila Pantića, imali smo i izradu projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka u Sinđelićevoj, projekat igrališta u Đerdapskoj ulici, projektovanje još jednog parkinga na Divčibarama.

Završili smo rekonstrukciju prve faze skejt parka u Parku Pećina, ogradu u Ulici Majora Ilića, nabavili smo posle dugo godina i dekorativnu novogodišnju rasvetu. U toku su radovi na izgradnji kišne kanalizacije u Kolubarskoj ulici, izvode se radovi na rekonstrukciji mosta na reci Gradac kod restorana „Vidra“, uradili smo šest novih dečijih igrališta u okviru PU „Milica Nožica“. Izgradili smo fekalnu kanalizaciju u Ulici 17. puka u MZ Brđani, kišnu kanalizaciju u Vidovdanskoj ulici u MZ Brđani i kroz investiciono održavanje javne rasvete dopunili u nekim mesnim zajednicima svetiljke i stubove, tako da sam nabrojao većinu stvari koje smo uradili u ovoj godini, a dosta toga će biti urađeno i u 2024. godini“, zaključio je Vuković.

Foto: valjevonadlanu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X