април 15, 2024
Valjevo

Načelnik Uprave policije: Procesuirano 38 osoba, policija neće tolerisati blokadu institucija i mostova

Podelite post:

 

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković rekao je za RTS da je akcija policije trajala cele noći posle incidenata ispred Skupštine Beograda i da je do sada procesuirano 38 osoba.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković rekao je za RTS da je akcija policije trajala cele noći posle incidenata ispred Skupštine Beograda i da je do sada procesuirano 38 osoba.

„Blokada državnih institucija i mostova se neće tolerisati“, rekao je načelnik Ivković za RTS.

On je naglasio da policija nastavlja sa prikupljanjem dokaza o jučerašnjim događajima ispred Skupštine Beograda i da će broj procesuiranih tokom dana biti veći.

Dodao je da je tokom intervencije osmoro pripadnika policije napadnuto, od kojih su dva policajca zadobila teške telesne povrede.

„Akcija policije nije završena, privedeni se sumnjiče za pozivanje na nasilnu promenu ustravnog uređenja i nasilničko ponašanje na javnom skupu“, rekao je Ivković i naglasio je da je u ovom trenutku sve mirno.

„Blokada državnih institucija i mostova se neće tolerisati. Pripadnici MUP-a će protiv svih podneti odgovarajuće prijave“, rekao je načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

Podsećamo, studenti su od početka ove nedelje svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Oni su pružili podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“ koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti.

Studenti su od opozicije zahtevali konkretnije korake, koje su sami najavili na jednom od protesta.

 Ono što mi za sada znamo, a to je da se tokom današnjeg dana očekuje da u 11 sati dođe do blokade Ministarstva državne i lokalne samouprave, nakon toga je blokada na Brankovom mostu. Kao što sam već rekao, pripadnici ministarstva imaju sve mere da se situacija kontroliše, da se sve identifikuje i da se protiv njih podnesu adekvatne prijave – kaže Ivković za RTS.

Tanjug/Printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X