јул 27, 2024
Valjevo

Privedeno više od 35 demonstranata! Povređeno više od 30 policajaca

Podelite post:

 

MUP je sinoć u saradnji s Višim tužilaštvom krenuo u akciju hapšenja svih koji su večeras ispred Skupštine grada Beograda izazivali nerede, nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu, učestvovali u stvaranju haosa i kršili zakon.

Kako saznajemo, povređeno je više od 30 policajaca u napadima izgrednika, od čega su dvojica teže povređena.

Podsetimo, sinoć su su lideri opozicije tokom protesta liste „Srbija protiv nasilja“ došli do skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale. Prilikom pokušaja upada slomljeno je ogledalo na ulaznim vratima.

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su više od 35 demonstranata.

Dok je Koalicija „Srbija protiv nasilja“ saopštila je danas da je „ vladajući režim još jednom pokazao svoje pravo, nasilničko lice“, tako što „nisu dozvolili gradskim odbornicima i narodnim poslanicima da uđu u Skupštinu grada Beograda“, već su „poslali svoje huligane da prave incidente“.Takođe, navode da su na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslate specijalne jedinice, koje su primenile brutalnu silu.

Ta koalicija navodi da „bez obzira na cenu, neće odustati od borbe za poništavanje izbora i normalnu i pristojnu Srbiju“, kao i da „nikada neće prihvatiti krađu koja je organizovano sprovedena na izborima 17. decembra“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X