мај 14, 2024
Valjevo

POKS: Nebrigom nadležnih vrtić ostao bez struje i grejanja

Podelite post:

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije izdao je saopštenje u kom navodi da je jedan deo grada u kom je vrtić dugo ostao bez struje. Saopštenje u kom traže odgvornost nadležnih prenosimo u celosti:

„Soliteri u Sinđelićevoj, vrtić“ Hajdi“, noć su dočekali u mraku, pri najnižim temperaturama. Celu noć 10- og na 11-ti januar, i celo pre podne, centar grada je bez napajanja električnom energijom.

Pitamo se, kada će već jednom u Valjevu biti rešeni problemi sa snabdevanjem električnom energijom?

Podsetimo, juče Donja Grabovica nije imala struju.

Osvrćemo se i na proteste meštana okolnih sela, koji su se desili u avgustu 2021.godine, kada je tadašnja ministarka Zorana Mihailović dolazila u posetu, i lično obećala rekonstrukciju električne mreže. Ta sela i danas, 2024 godine, imaju slične, neznatno umanjene, probleme. Pokret obnove Kraljevine Srbije je podržao proteste 2021.godine, kao jedinu mogućnost da se glas valjevskih sela čuje i za njihov problem se neko pobrine. Posle 3 godine od protesta i datog obećanja, u valjevskim selima i nije bolje pitanje snabdevanja, a sada su problemi počeli i centralnoj gradskoj zoni.

Kada treba poskupljenje električne energije, obično smo prvi, a kada treba nešto da se rekonstruiše/ popravi, tada ili nema ko to da uradi, ili obeća pa ne ispuni.

Pitamo se, takođe, šta je sledeće? Šta će sledeće biti bez struje u 21.om veku i tražimo objašnjenje, kako to da više od 10 sati gradsko jezgro sme i može biti bez snabdevanja električnom energijom, i to na temperaturama koje su u minusu. Uskoro će zasedati Savet za energetiku POKS-a Valjevo povodom problema sa snabdevanjem električnom energijom.

PR POKS- a za grad Valjevo Tatjana Petrović.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X