јун 16, 2024
Valjevo

Grad organizovao zimovanje za 50 valjevskih djaka sa izuzetnim dostignućima

Podelite post:

 

Grad Valjevo je i ove godine u okviru Lokalnog plana akcije za decu omogućio zimovanje za pedesetoro učenika koji su postigli izuzetne rezultate u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa.

„Po drugi put grad Valjevo preko Lokalnog plana akcije za decu organizuje besplatno zimovanje za najbolje učenike od šestog do osmog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. To su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz raznih oblasti. Prema kriterijumima koje smo poslali školama, direktori su izabrali najbolje učenike koji ostvaruju pravo na osnovu tih kriterijuma i evo danas smo tu da ih ispratimo na našu najlepšu planinu Divčibare.

Za ovu programsku aktivnost Lokalnog plana akcije za decu, grad Valjevo je izdvojio milion i 800 hiljada dinara, plus troškovi izdavanja ski opreme i instruktora, što je organizovano preko Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Kao što sam već naglasio, želeli smo da hotel bude blizu staze, da se deca posle školice skijanja i zimskih sportova brzo vrate u hotel, jer moramo voditi računa kako se ne bi prehladili. Ono što smo takođe dogovorili sa ljudima koji će im pružiti obuku skijanja, jeste da će mala ski staza pored hotela „Pepa“ biti zatvorana svakoga dana od 16 časova za sve ostale posetioce, tako da će biti sami na stazi. Biće dovoljno instruktora i podeliće ih po grupama, tako da će zaista imati priliku da se lepo druže i uživaju. Takođe, organizovani su animatori kako u hotelu, tako i van hotela, imaće slobodne aktivnosti, druženje, jer to su najbolji učenici u našem gradu i oni zaslužuju ovakvu pažnju od rukovodstva grada“, poručio je Rstić.

Jedna od pedesetoro dece koja će besplatno otići na zimovanje je i Blanka Mrdak. Ona ide u Prvu osnovnu školu, sedmi je razred i odličan je đak. Oduševljena je što ide na Divčibare, veruje da će dosta novih drugara upoznati i veoma se raduje školici skijanja.

„Iskreno sam oduševljena, nisam ni znala dok mi dete nije prenelo, zaista sve pohvale za organizatore. Poruka za drugu decu koja bi želela da idu na besplatno zimovanje je da uče, da budu vredni, da idu na takmičenja, da se trude i kao što vidite, mogu biti nagrađeni za svoje uspehe. Moje dete godinama iz matematike ide na takmičenje, prošle godine je bila na republičkom takmičenju iz srpskog jezika, išla je i na takmičenja iz geografije, istorije, hemije i ona baš voli takmičenja i trudi se, a evo vidimo da se svaki trud isplati“, kazala je Milica Rašić, majka čije će dete zimovati o trošku grada Valjeva na Divčibarama..

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X