јул 17, 2024
Valjevo

Treći mandat Andriji Živkoviću na čelu opštine Lajkovac

Podelite post:

 

U petak je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac, na kojoj je izabrano opštinsko rukovodstvo. Treći put uzastopno za predsednika opštine Lajkovac izabran je Andrija Živković, a drugi mandat na mestu zamenika dobio je Obrad Milutinović. Potvrđen je i novi mandat dosadašnjem rukovodstvu lokalnog parlamenta: za predsednika je izabran Nenad Džajević, za zamenika Milutin Nišavić, a za sekretara Goran Ilić.

Novi saziv Opštinskog veća čine: Dejan Ivković, Biljana Gavrilović, Dmitar Bodlović, Jelena Pučijašević i Goran Gavrilović. Niko od članova Veća neće biti na stalnom radu.

Formirane su tri odborničke grupe. Od 35 odborničkih mesta ubedljivu većinu ima lista „Aleksandar Vučić, Lajkovac ne sme da stane“ sa 20 odbornika, koja je napravila postizbornu koaliciju sa dva odbornika SPS-a, tako da njihova odbornička grupa ima 22 predstavnika. Predsednik opštine Andrija Živković je izrazio zadovoljstvo zbog toga, uz tvrdnju da SNS i SPS imaju gotovo iste poglede i stavove o razvoju Lajkovca u naredne četiri godine Drugu odborničku grupu čini „Lajkovac protiv nasilja“ sa šest odbornika, a treću „Narodna stranka Vuk Jeremić“ takođe sa šest odbornika.

Kao najvažnije prioritete u narednom periodu Živković je istakao izgradnju obilaznice oko Lajkovca dužine 5.200 metara, stvaranje uslova za formiranje Industrijske zone 2 na površini od 180 hektara oko obilaznice, kao i bušenje dva nova bunara u vodozahvatu u Nepričavi.

„Čeka nas veliki posao. Glavna dva problema jesu završetak obilaznice oko samog Lajkovca koja će izmestiti teški saobraćaj iz centra Lajkovca i stvoriti uslove za formiranje Industrijske zone 2 na površini od 180 hektara, čime će se omogućiti otvaranje novih radnih mesta. Drugi je izgradnja dva nova bunara na izvorištu Nepričava, gde očekujemo pomoć resornih ministarstava i EPS-a, kao i projekat koji je prihvaćen od strane Ministarstva za javna ulaganja koji se odnosi na rekonstrukciju i uređenje vodovodne mreže u Lajkovcu u iznosu od 240 miliona dinara, a kojije urađen u skladu sa preporukama Evropske investicione banke.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X