јун 15, 2024
Valjevo

Počela prodaja zbirki zadataka za pripremu osmaka za završni ispit

Podelite post:

 

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i izbornog testa, koji obuhvata zadatke iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije za pripremu osmaka za završni ispit biće u prodaji od 24. januara.

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, a izdanja iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika sadrže po 450 zadataka, dok kombinovana zbirka iz pet izbornih predmeta sadrži po 120 zadatka po predmetu, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo.

Zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, a na kraju publikacija nalaze se rešenja.

Osnovni zadatak zbirki je da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, saopšteno je iz Prosvetnog pregleda.

Sve tri zbirke zajedno koštaju 1600 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 600 dinara, dok zbirka za matematiku i kombinovana zbirka koštaju po 500 dinara.

Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji je i publikacija sa testovima sa završnih ispita prethodnih godina.

Foto: RTK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X