јул 14, 2024
Valjevo

Počeo upis u vojnu evidenciju

Podelite post:

 

Svi centri Ministarstva odbrane započeli su od 15. januara, uvođenje u vojnu evidenciju regruta rođenih 2006. godine, kao i regruta starijih godišta (1994-2005.), koji do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju, državljana republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji nadležnosti.

– Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola rođena 2006. godine i starijih godišta (1994-2005.), koji nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave radi izvršenja, zakonom propisane, obaveze uvođenja u vojnu evidenciju,koja će se vršiti u periodu od 15.01.2024. do 29.02.2024. godine od 9 do 15 časova u kancelarijama Ministarstva odbrane na teritoriji opštine mesta prebivališta – navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, lica su u obavezi da sa sobom ponesu ličnu kartu ili drugu važeću ispravu sa kojom je moguće utvrditi identitet osobe.

Vraćanje obaveznog vojnog roka

S druge strane, u javnosti je podigao buru predlog da se vrati obavezno služenje vojnog roka u trajanju od 4 meseca.

Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka je aktuelna tema već pet godina, ali čini se da su nadležne institucije sada najodlučnije da naprave taj korak. Generalštab je prošle nedelje je zvanično pokrenuo inicijativu, ministar odbrane Miloš Vučević iz dana u dan otkriva sve više detalja.

Na teorijskoj nastavi regruti bi učili:

Ustav Srbije i Zakon o odbrani

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X