мај 24, 2024
Valjevo

Poziv za podnošenje predloga za Nagrade grada Valjeva za 2023. godinu

Podelite post:

 

Na sajtu grada Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju Nagradu grada Valjeva za 2023. godinu.

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave Praznika grada Valjeva – 20. marta.
Nagrada može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu i može se dodeliti istom subjektu više puta.

Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti pravnom ili fizičkom licu koje nema sedište odnosno prebivalište na teritoriji grada Valjeva, a koje je svojim radom naročito doprinelo razvoju ili afirmaciji grada Valjeva u zemlji i inostranstvu.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje.

Izuzetno, nagrada se može dodeliti za kontinuirani rad i ukupne rezultate rada u oblasti za koju se nagrada dodeljuje.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za:

životno delo: za pojedinca koji je završio svoje profesionalno angažovanje u određenoj oblasti, a za izuzetne ukupne višedecenijske rezultate koje je postigao i koji su od nesumnjivog značaja za afirmaciju i razvoj grada;

humanitarni rad i brigu o ljudima: za pojedinca ili organizaciju koji dugi niz godina ostvaruju izvanredne rezultate u oblasti humanitarnog rada, koji su unapredili ili postavili nove visoke standarde u ovoj oblasti;

afirmaciju grada: za pojedinca ili organizaciju koji su daleko iznad svojih profesionalnih
obaveza i programa svojim višegodišnjim angažovanjem doprineli promociji grada i valjevskog kraja, poboljšanju ugleda i prepoznatljivosti grada i valjevskog kraja, pomogli i realizovali projekte, programe i aktivnosti koje doprinose razvoju grada.

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade.

Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 01. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

Rok za podnošenje predloga je 15. februar 2024. godine.
Obaveštenje o uslovima za dodeljivanje Nagrade grada Valjeva objavljeno je na sajtu grada Valjeva: www.valjevo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X