март 4, 2024
Valjevo

U Banji Vrujci se prave liste čekanja za odmor: Noćenje za samo 20 evra

Podelite post:

 

Banja Vrujci sve je popularnija među domaćim, ali i stranim turistima. Mnogi na ovu destinaciju dolaze iz medicinskih razloga, a naročito je pogodna za one koji imaju reumu. Ovo lečilšte nalazi se na 30 kilometara od Valjeva a 110 od Beograda, pa tako ima i onih koji odlaze samo da bi uživali u prirodnim lepotama i priuštili sebi nezaboravan odmor.

Banja Vrujci udaljena je od Valjeva na pola sata vožnje a Beograda na oko sat i 20 minuta vožnje kolima, pa domaći turisti mogu i na vikend neplanski da svrate. A to i jeste slučaj, posebno u letnjim danima, imajući u vidu da je banja smeštena u dolini između planine Suvobor i reke Toplice.

U Banji Vrujci se u avgustu traži mesto više

Među banjama u Srbiji, Banja Vrujci je sa smeštajem jedna od povoljnijih, imajući u vidu da se kreće se od 12 evra koliko je noćenje u sobi za jednu osobu. Apartmani za dve osobe su oko 20 evra, dok su oni veći za porodicu sa decom između 30 i 35 evra.

– Kod nas su svi kapaciteti popunjeni. Interesovanje je svake godine sve veće, ali prethodna godina je bila posebna, naročito avgust mesec. Tako nikada nije bilo, da je ovolika potražnja, činjenica je da je tražnja značajno veća. Rezervacije za leto kreću od početka godine – govori jedan vlasnik apartmana u banji Vrujci.

Apartman sa doručkom 35 evra

Za one koji traže smeštaj u Banji Vrujci, apartman za dve osobe sa doručkom može da se iznajmi za 35 evra. Ista smeštajna jedinica na bazi iste usluge za četiri osobe košta 45 evra, što je faktički oko 11 evra po osobi. Zanimljivo za posetioce je što je smeštaj okružen zelenilom, a u dvorištu ima i bazen.

Slične veličine moguće je naći i apartman za 38 evra, ali na bazi noćenja za tri osobe. Oni koji se rangiraju kao luksuzniji, kreću se oko 50 evra po noćenju.

U samoj banji, pa i u okolini postoji hotelski smeštaj koji je oko 100 evra po noćenju za dve osobe.

U Banju Vrujci idu i mladi i stari

Banja Vrujci smeštena je između Mionice i Ljiga, u dolini između planine Suvobor i reke Toplice. Domaćini, a i statistika, kažu da iz godine u godinu ova banja svojim sadržajem i gostoprimljivošću privlači sve veći broj domaćih i stranih posetilaca, pa se s pravom može reći da postaje sve popularnije mesto za odmor tokom cele godine.

Ovde se može naći i zabava za najmlađe, ali i sportski tereni i bazeni za malo starije, a predivni parkovi za sve ljubitelje prirode. U prilog tome idu i cene smeštaja i hrane, koje su bukvalno za svačiji džep.

Glavna karakteristika banja u Srbiji su prirodne lekovitosti, a za Banju Vrujci njeni lekoviti termalni izvori, čija temperatura vode može dostići i do 38 stepeni. Voda iz ovih izvora bogata je mineralima poput kalcijuma, magnezijuma, sumpora i drugih elemenata koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje i pomažu u lečenju različitih zdravstvenih problema.

Svi koji banju posete prvi put, ne moraju mnogo da brinu kako će upotpuniti vreme, jer turističke organizacije organizuju ture koje vode do svih najpoznatijih atrakcija i prirodnih lepota u okolini Banje. Neki od njih su izleti do Struganika i rodne kuće vojvode Mišića, Rajca, Suvobora, Maljena.

Foto: valjevonadlanu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X