октобар 21, 2024
Valjevo

Obeležavanje Nacionalnog dana bez duvana

Podelite post:

 

Danas  od 12.15 sati, na Gradskom trgu u Valjevu, Nacionalni dan bez duvana zajednički će obeležiti partnerske ustanove: Dom zdravlja – Služba polivalentne patronaže, Zavod za javno zdravlje, Medicinska škola i Crveni krst Valjevo.

Akcija će se sastojati od podele zdravstveno-vaspitnog materijala, razgovora sa sugrađanima, popunjavanja upitnika za procenu nikotinske zavisnosti, merenja pritiska i nivoa šećera u krvi.

Nacionalni dan bez duvana (31. januar) ove godine se obeležava pod sloganom „365 dana bez duvana”. Upotreba duvana štetno deluje na celokupan organizam i jedan je od faktora rizika koji je zajednički za četiri najzastupljenije bolesti u svetu: bolesti srca i krvnih sudova, maligne bolesti, dijabetes i hronične respiratorne bolesti. Pored zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posledica, uključujući i povećane troškove lečenja i smanjenu produktivnost na radnom mestu, proizvodnja i upotreba duvana imaju i štetne efekte na životnu sredinu.

Više podataka na: https://www.batut.org.rs/index.php?content

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/valjevonadlanu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427