јул 14, 2024
Valjevo

Održana 38. sednica Skupštine grada Valjeva

Podelite post:

 

Održana 38. sednica Skupštine grada Valjeva, a odbornici su na razmatrali programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova kulture u Valjevu.

Usvojeni su programi poslovanja javno-komunalnih preduzeća „Vidrak“, „Vodovod“ i „Toplana“, JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo-Rovni „Kolubara“ i REC „Eko – Tamnava“ Ub za 2024. godinu, kao i programi korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva za ovu godinu javno-komunalnih preduzeća „Vidrak“ i „Toplana“, JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo-Rovni „Kolubara“ i REC „Eko – Tamnava“ Ub.

Опис није доступан.

Takođe, odbornici su usvojili godišnje programe JKP „Vidrak“ za 2024. godinu i to: upravljanja komunalnim otpadom, obavljanja delatnosti zoohigijene, upravljanja javnim parkiralištima, održavanja čistoće na površinama javne namene, upravljanja grobljima i sahranjivanju i održavanja javnih zelenih površina.

Odbornici su usvojili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na program upravljanja i održavanja seoskih vodovoda JKP „Vodovod“ u ovoj godini, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na program obavljanja dimničarskih usluga za 2024. godinu JKP „Toplana“.

Usvojeni su programi rada Turističke organizacije Valjevo i „Agrorazvoja – valjevske doline“ za 2024. godinu, nakon čega je usvojen predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama proizvoda i usluga „Agrorazvoja – valjevske doline“, predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za ovu godinu, kao i predlog Pravilnika o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Razlozi za donošenje Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za ovu godinu su utvrđivanje namene i način korišćenja sredstava za aktivnosti koje su od značaja za unapređenje poljoprivrede na području grada Valjeva. Grad Valjevo izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu i sprovodi dugoročnu i stabilnu agrarnu politiku. Tokom prethodnih godina, iz budžeta grada Valjeva su obezbeđivana sredstva za subvencije u poljoprivredi, koje je na stotine domaćinstava koristilo, a koje su pomogle u razvoju primarne proizvodnje u poljoprivredi, jer su poljoprivredni proizvođači dobijali određena bespovratna sredstva zavisno od vrednosti investicije u voćarstvu, stočarstvu i ratarstvu.

Usvojen je predlog Rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada za 2023/2024. godinu PU „Milica Nožica“ Valjevo i Centra za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo za ovu godinu.

Usvojeni su programi rada Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Moderne galerije, Internacionalnog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Međuopštinskog istorijskog arhiva i Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ za 2024. godinu.

Usvojen je godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije grada Valjeva za 2024. godinu, Plan zaštite i spasavanja grada Valjeva, kao i program korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2024. godini.

Usvojena je izmena Odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Valjeva kat. parcela 6877/1 i 2018/3, obe KO Valjevo.

Foto: valjevonadlanu.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X