јул 27, 2024
Valjevo

Vučić: Došlo vreme za osnivanje velikog Pokreta za narod i državu

Podelite post:

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je došlo vreme za osnivanje „velikog pokreta za narod i državu“.

On je istakao da će taj pokret „imati snagu“ da odbrani nacionalne i državne interese Srbije.

Vreme je za osnivanje velikog pokreta za narod i državu koji će imati snage da ubrza ekonomski rast Srbije i odbrani naše nacionalne i državne interese„, objavio je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Osniva se za unutrašnju ali i spoljašnju upotrebu, a baš sad je najavljen zbog važnog događaja koji sledi u narednim mesecima – lokalnih izbora. U njemu treba očekivati većinu nacionalno orijentisanih stranaka, izuzev Novog DSS, a hoće li mu se na kraju priključiti i socijalisti zavisi u kakvoj će formi biti napravljen.

Podsetimo, Vučić je osnivanje pokreta najvljivao u više navrata tokom 2023. godine, ali je ono više puta odloženo, iako je u maju podneo ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke (SNS).

Ideja pokreta, kako je Vučić ranije govorio, bila je da na jednom mestu okupi više stranaka, uključujući Srpsku naprednu stranku, Socijalističku partiju Srbije, kao i pokrete, udruženja i brojne značajne pojedince.

Prva ideja bila je da pokret bude osnovan na Vidovdan (28. juna 2023. godine), a Vučićeva nova najava dolazi uoči Sretenja – Dana državnosti Srbije 15. februara.

Foto: FoNet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X