април 27, 2024
Valjevo

TO Valjevo na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Podelite post:

 

Turistička organizacija Valjevo na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, tradicionalno nastupa sa turističkom ponudom grada Valjeva i okoline. 

Međunarodni sajam turizma, 45. po redu, otvoren je na Beogradskom sajmu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i grčke ministarke turizma Olge Kefalogiani. Grčka je zemlja partner, a na sajmu će se do 25. februara predstaviti gotovo 400 izlagača iz više od 27 zemalja. Sajam se održava pod sloganom „Avantura počinje ovde“.

Nakon svečanog otvaranja 45. Međunarodnog sajma turizma, štand Turističke organizacije Valjevo posetio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izrazio oduševljenje kulturnim i istorijskim nasleđem, kao i spomenicima u našem gradu.

Na štandu sa Turističkom organizacijom Valjevo su i predstavnici hotela „Rojal“ Divčibare, „Heba“ Divčibare i Centar dečjih letovališta grada Beograda. Pored pomenutih tu je Valjevska pivara i Mićić rakije, koje će ove godine posetioci štanda moći da degustiraju i uvere se u kvalitet valjevskih rakija.

Turistička organizacija Valjevo će i ove godine predstaviti turističku ponudu i potencijale Valjeva i valjevskog kraja, sa naglaskom na planinski turizam, a posebno planinsko i turističko naselje na planini Maljen – Divčibare..

Posetite nas na štandu na sajmu u Beogradu, hala 4. broj štanda 4079.

Predsednik Vučić rekao je na otvaranju da je prvi put u istoriji Srbije broj stranih gostiju prošle godine premašio broj domaćih turista, kao i da je Srbija u 2023. bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista u odnosu na 2019. godinu, od 79 odsto.

Vučić je naveo je da je Srbija prošle godine imala ukupno 4,2 miliona dolazaka turista, kao i 12,4 miliona noćenja, što je više nego dvostruko više u odnosu na period od pre 10 godina.

POSETITE NAS – „TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO“.

Radno vreme Sajma turizma je od 22. do 24. februara od 10 do 19 sati i u nedelju, 25. februara od 10 do 18 sati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X