април 27, 2024
Valjevo

Potpisani ugovori sa građanima za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Podelite post:

 

U Gradskoj upravi Valjevo potpisani su ugovori sa građanima koji su učestvovali na Javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

„Ugovore su prvo potpisali budući izvođači radova, a sada smo potpisali ugovore i sa građanima koji su prema javnom pozivu ostvarili pravo na učešće u ovom programu.

Podsećamo da će program „Čista energija i energetska efikasnost za građane“, koji naša država realizuje sa Svetskom bankom trajati do 2027. godine, tako da će i u narednom periodu naši sugrađani imati mogućnost da se prijave na konkurs. Želim da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike na projektu koji je omogućio da naši Valjevci uz značajne subvencije poboljšaju energetsku efikasnost svojih stanova i kuća, uštede na potrošnji električne energije i plaćanju računa, a dobiju udobnije i lepše uslove stanovanja.

Srećan sam što na ovakav način možemo da obradujemo naše sugrađane i nadam se da ćemo vrlo brzo imati raspisan novi javni poziv“, kazao je predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije i zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

Sredstva u iznosu od 25 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske sanacije zajedno su obezbedili grad Valjevo i Ministarstvo rudarstva i energetike, a u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X