јул 17, 2024
Valjevo

Povećana jednokratna pomoć za porodilje, svakoj mioničkoj bebi 60 hiljada dinara, besplatna kolica i auto-sedište

Podelite post:

 

Svako novorođenče na teritoriji opštine Mionica od lokalne samouprave dobija besplatno auto-sedište, kolica i 60 hiljada dinara. Odluka o povećanju jednokratne pomoći usvojena je na 20. sednici Skupštine opštine kojom je jedonkratna pomoć sa 40 povećana na 60 hiljada dinara.

– Kao što smo i najavili, povećali smo novčanu naknadnu za porodilje. Nastavljamo da brinemo i kroz razane olakšice budemo podrška u odrastanju svakog deteta. Najlepši poziv je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo.

Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od neke od mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. Mionica je jedna velika porodica koju moramo da gradimo  – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Besplatna kolica uručuju se od 2019. godine, a auto sedišta od 2017. godine, a od 2022. godine dodeljuje se i novčana naknada za prvu rođenu bebu u iznosu od 80 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X