јул 14, 2024
Valjevo

Valjevo dobilo sredstva za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“

Podelite post:

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković boravio je u Kraljevu, gde je prisustvovao svečanoj dodeli sertifikata za projekte poslovne infrastrukture koje finansira Evropska unija.Ukupna vrednost projekta je 130.000,00 dolara, koji 100% finansira Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

Naime, gradu Valjevu je odobrena donacija za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, (EU PRO +) – program Evropske unije za lokalni razvoj, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Projektom je predviđeno projektovanje, izrada i postavljanje opreme za brendiranje i obeležavanje Privredne zone Valjevo, što podrazumeva postavljanje informativnih tabli i saobraćajne signalizacije u granicama same Privredne zone Valjevo, postavljanje odgovarajuće informativne i saobraćajne signalizacije na svim prilazima gradu Valjevu, a i u samom gradu, koja jasno obaveštava i pokazuje u kom pravcu se nalazi Privredna zona i koliko je udaljena, odgovarajuća brendirana kapija ulaz/izlaz u Privrednu zonu, izrada i postavljanje autobuskih stajališta u Privrednoj zoni itd. Tačan broj i vrsta elemenata će biti utvrđena kroz proces izrade tenderske i tehničke dokumentacije.

Pored toga, projektom su predviđene i studijske posete privrednim zonama u Nemačkoj i Srbiji, u cilju razmene iskustava i dobrih praksi u upravljanju privrednim zonama, aktivnosti na dobijanju upotrebne dozvole za infrastrukturne radove izvedene u Privrednoj zoni u okviru projektne intervencije (Ulica Nova 2 i parking), organizacija obuka na temu upravljanja Privrednom zonom, privlačenje novih investitora i podrške postojećoj privredi, dizajniranje i izrada promotivnih materijala i publikacija za promociju Privredne zone, promo događaji i konferencije, medijska kampanja, snimanje i emitovanje različitih video formi, materijala i priloga, veb promocija i prezentacija Privredne zone i grada Valjeva kao privlačnog mesta za investitore i slično.

Ukupna vrednost projekta je 130.000,00 dolara, koji 100% finansira Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS. Projekat će se realizovati tokom 2024. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X