април 27, 2024
Valjevo

Održano Prvenstvo Centralne Srbije u rvanju

Podelite post:

 

U subotu 09.03.2024. god u sportskom centru „OMNI“ održano je Prvenstvo Centralne Srbije u rvanju za uzraste U13, U17 i seniore. Rekordan broj učesnika na regionalnom turniru, 11 klubova i 138 takmičara. Pored toga održani su i revijalni mečevi poletaraca. 

RK Mladost je nastupao sa 32 takmičara i u uzrastu U17 neprikosnoveno je osvojena titula ekipnog prvaka. U čak 5 od 10 težinskih kategorija osvojena je zlatna medalja. 

Strahinja Djermanović u seniorima standardno dominantan u teškoj kategoriji. Pored njega Dimitrije Radovanović platio je danak nešto lošije forme i zadovoljio se bronzim. Ono što raduje je povratak na strunjaču Uroša Kojića nakon povrede. Devojke Jana Vučićević i Anastasija Simanić obe prve u svojim kategorijama.

Ono što je dalo posebnu čar u seniorskoj konkurenciji su proglašenja za najboljeg rvača i rvačicu turnira a sve iz razloga što su od sponzora kompanije „Braća Mirčić“ i „Grovana“ obezbedjene vredne nagrade.Titule su poneli Ognjen Jakovljević iz Kragujevca i Ivana Gajić iz Šapca, reprezentativci Srbije od kojih se u budućnosti očekuje puno na medjunarodnoj sceni.

„Pohvale za brojnost i kvalitet takmičenja stigle su i od nacionalnog selektora (sigurno najuspešnijeg sportskog radnika u Srbiji) doktora Milorada Dokmanca. Upravo na ovom turniru videlo se koliko smo napredovali, pre 4 godine imali smo ispod 65 učesnika a sada 138. Kao što je i sam selektor rekao savez je posejao seme na plodno tle, naše je sada da nastavimo da radimo u visokom ritmu. Sistem je uspostavljen i polako se vraćamo na mesto na kome smo bili jer je rvanje najtrofejniji srpski olimpijski sport.“ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X