јул 27, 2024
Valjevo

Selaković: 614. mama u Srbiji dobila odobrenje za kupovinu prvog stana

Podelite post:

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković objavio je lepe vesti, a tiče se svih majki koje žele da kupe prvi stan.

Selaković je predsedavao 18. Komisijom za odobravanje novčane pomoći za izgradnju, učešća u kupovini ili kupovinu stambene porodične  zgrade ili kuće, odnosno stana, na kojoj je odobrena 614. subvencija za kupovinu prve nekretnine.

– 614. mama ukupno u Srbiji  je zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje  novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine. Ovo je rezultat ozbiljne politike predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno predložio izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Vlade Republike Srbije i naše demografske politike. Zahvaljujući upravo ovoj meri, kao što sam rekao, do sada je za nepune dve godine, 614. porodica dobilo ovu vrstu pomoći, jedinstvenu u Evropi. Nastavljamo sa radom i uveren sam da ćemo veoma brzo, ukoliko u toku ove godine, doći do brojke od preko 1000 – izjavio je ministar Selaković.

Foto: minrzs.gov.rs

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X