април 15, 2024
Valjevo

Obeležen Dan grada Valjeva i uručene nagrade

Podelite post:

 

Svečanom akademijom u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2023. godinu, obeležen je 20. mart, Dan grada Valjeva.

Опис није доступан.

Svečana akademija je otpočela himnom „Bože pravde“, koju su izvele Anastasija Radovanović i Marija Malidžanin, učenice SMŠ “Živorad Grbić”.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je potom pozdravio dobitnike nagrada i mnogobrojne goste, među kojima su i predsednici brojnih opština i gradova iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kao i visoke zvanice iz Grada.

“Danas obeležavamo 20. mart, Dan grada Valjeva, koji simbolizuje početak razvoja našeg grada od nerazvijene turske kasabe, u moderan grad.

Lepota Valjeva i valjevske okoline, raznolikost i bogatstvo kojim raspolažemo na prirodnom, duhovnom i ljudskom nivou, uveravaju nas da ne živimo u običnom gradu, već u gradu koji opravdano može poneti epitet centra galaksije.

Samim tim je i obaveza svih nas koji radimo u službi grada i građana Valjeva još veća i značajnija. Uz podršku Države ostvarujemo višedecenijske snove i uspehe. Brza saobraćajnica, izgradnja obilaznice oko Valjeva, nova Industrijska zona, velike fabrike koje su otvorene, mnoštvo vrednih valjevskih privrednika, skori početak rada Gerontološkog centra, izvesni dolazak gasovoda u Valjevo, samo su neki od uspeha koje smo postigli poslednjih godina. Sve ovo je u službi ljudi, a naročito dece, koja su nam najvažnija, a to dokazuje i skori početak rada nova dva vrtića, koji će moći da primi 500 dece i zaposliće 107 ljudi.

Danas, povodom Dana grada Valjeva, okupili smo se ovde da proslavimo uspeh i da čestitamo onima koji su svojim znanjem i umećem ostavili trag u životima ljudi i u životu Valjeva.

U ime građana Valjeva i u svoje ime, čestitam svim dobitnicima nagradu grada Valjeva, koja je priznanje za sve što su uradili za naš grad i koji proslavljaju ime Valjeva u poslovima kojima se bave. A svim građanima Valjeva čestitam Dan grada”, poručio je gradonačelnik Gojković.

U programu su učestvovali Mešoviti hor SMŠ “Živorad Grbić”, pod dirigentskom palicom Milice Stepanović Baba-Milkić, uz podršku profesorke Milene Urošević i Dimitrija Mihailovića, doajen srpskog glumišta Ivan Tomašević Žuća, gudački orkestar “Feniks” i etnomuzikološka sekcija valjevske muzičke škole.

Godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privrede dobilo je valjevsko preduzeće „Urban tehniks“, za poljoprivredu nagrađen je Aleksandar Stanarević, za oblast obrazovanja i vaspitanja nagrada je dodeljena Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“ i Ivanki Tomić, profesorki matematike, za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata nagrađena je Sofija Mićević, učenica Valjevske gimnazije i Muzičke škole.

Godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privrede dobilo je valjevsko preduzeće „Urban tehniks“, za poljoprivredu nagrađen je Aleksandar Stanarević, za oblast obrazovanja i vaspitanja nagrada je dodeljena Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“ i Ivanki Tomić, profesorki matematike, za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata nagrađena je Sofija Mićević, učenica Valjevske gimnazije i Muzičke škole.

Dr Mira Vuković dobitnica je nagrade Valjeva za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo, za oblast urbanizam i arhitektura nagrađen je Projektni biro GPD „Kej“, za oblast medicina i briga o zdravlju nagrađena je dr Rada Subotić.

Za oblast socijalna zaštita i humanitarni rad dobitnici nagrade su Svetosavska omladinska zajednica Eparhije valjevske i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP-a u Valjevu – Bora Stojanović, Nemanja Maletić, Darko Živčić i Nenad Nenadović. Za oblast humanist nagrađen je profesor dr Milan A. Nedeljković i posthumno Katarina Čočović.

Glumci Milica Janevski i Nebojša Milovanović, dobitnici su nagrade za oblast umetnost i kultura, dok je za oblast sport nagrađen Milan Marković, atletičar.

Dobitnici specijalne nagrade grada Valjeva su za životno delo Miloš Kovačević, posthumno i za afirmaciju Grada Branko Kovačević.

Foto: valjevonadlanu.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X