април 20, 2024
Valjevo

„SPREG“ od 4. do 6. aprila u Omni Centru

Podelite post:

 

Pod sloganom „Ovde stvaramo vrednosti”, ovogodišnji, 19. po redu, Sajam privrede zapadne Srbije, poznatiji kao SPREG, najveća manifestacija tog tipa na regionalnom nivou van Beograda i Novog Sada, biće održan od 4. do 6. aprila 2024. u valjevskom „Omni centru”.

Organizator, Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija „Gatti”, podsećaju da ovaj sajam od svog osnivanja 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje, pa će i na predstojećem SPREG-u oni činiti najveći deo izlagača, uz predstavnike lokalnih samouprava, stručna udruženja i druge organizacije.

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora SPREG-a, na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se učešće više od 160 firmi iz Srbije koji će izlagati svoje proizvode i usluge na dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale „Omni centra” i na istoj tolikoj površini na otvorenom. Glavna izložbena hala predviđena je za predstavnike različitih privrednih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, pri čemu se, kako je Grujić najavio, preko 60 odsto tih izlagača bavi proizvodnjom. Biće zastupljene metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, proizvođači PVC stolarije, solarnih panela, poljoprivredna gazdinstva, zanatske pivare zapadne Srbije.

U drugoj sajamskoj hali na SPREG-u se i ove godine nastavlja „Domaća priča” u organizaciji valjevske kompanije „Europrom” – nastupiće firme članice Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) sa svojim nacionalnim, regionalnim i lokalnim dobavljačima, sve uz organizaciju brojnih besplatnih promocija, degustacija, zabavnih radionica za najmlađe i drugih zanimljivih propratnih programa. Otvoreni izložbeni prostor posvećen je najvećim delom poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici četinara… Na sajmu će nastupiti i četiri zvanična zastupništva automobilskih brendova koji će izložiti svoje najnovije modele automobila.

Kao i svake godine, SPREG će imati nekoliko pratećih manifestacija, najinteresantniji će biti svakako biti Prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Nacionalne službe zapošljavanja Valjevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X