април 27, 2024
Valjevo

Školica sporta za valjevske mališane

Podelite post:

 

U renoviranom Domu sporta „General Svetomir Đukić“, Ustanova za fizičku kulturu “Valis” organizuje niz sportskih aktivnosti za decu, a jedan od najznačajnijih projekata koje UFK “Valis” organizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Milica Nožica“ je školica sporta za decu predškolaskog uzrasta.

U okviru školice sporta, svako dete koje ide u Predškolsku ustanovu ima časove fizičkog vaspitanja sa svojim vršnjacima u prostorijama Doma sporta “General Svetomir Đukić”, kao i u njihovim vrtićima.

„Radimo sa decom predškolskog uzrasta, jer je to period senzitivnog razvoja, onda kada se i postavlja neki temelj sportu. Kroz igru i zabavu mališani prolaze elemente škole sporta, gimnastike, dakle sve one elemente koji ih kasnije čekaju ako se opredele da se bave nekim određenim sportom“, naglasio je direktor UFK „Valis“ Željko Ostojić.

Časovima fizičkog vaspitanja obuhvaćeno je preko 400 mališana predškolskog uzrasta, a sprovode ih profesori fizičkog vaspitanja iz UFK “Valis”, u saradnji sa vaspitačicama iz PU “Milica Nožica”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X