мај 28, 2024
Valjevo

Nepoznata letelica primećena iznad Valjeva, podignuti „Migovi“ Vojske Srbije

Podelite post:

 

Neidentifikovana letilica primećena je u blizini Valjeva na visini od oko 5.500 metara danas (subota, 30. mart) pre podne. Odmah su podignuti borbeni avioni MiG-29 u svrhu presretanja i identifikacije.

Letilica je detektovana u blizini Valjeva na visini od oko 5.500 metara. Međutim, dok je dežurni lovački par bio na putu ka zoni presretanja, cilj je nestao sa radarskih ekrana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

„Danas, u 10.39 časova, stalno dežurne snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se u toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj izgubio sa odraza radarskih pokazivača.

„Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora“, navodi MO.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Žarko Skoko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X