април 20, 2024
Valjevo

Počelo prijavljivanje za premiju za mleko

Podelite post:

 

Javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine raspisan je 1. aprila i trajaće do 30. aprila, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

„Molimo sve mlekare, sakupljače mleka, kao i proizvođače, da obrate pažnju na popunjavanje kompletne dokumentacije kako bi svaki učesnik u lancu bio vidljiv“, apelovalo je ministarstvo.

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada – preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Podsetimo da je nedavno održan Nacionalni dijalog o transformaciji prehrambenih sistema u Srbiji, posvećen perspektivama razvoja održivog stočarstva i prerade hrane životinjskog porekla kroz mere podrške, na kome su učesnici raspravljali o temama kao što su kvalitet mleka, mere podrške konvencionalnom i organskom stočarstvu, perspektive razvoja sektora stočarstva, procedure vezane za ispunjenje zakonskih okvira, digitalizaciju i laboratorijska ispitivanja hrane životinjskog porekla.

Tokom dijaloga posebno je istaknuta važnost podrške malim stočarskim gazdinstvima i unapređenja njihovih kapaciteta za održivu proizvodnju hrane.

Foto: Arhiv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X