април 15, 2024
Valjevo

Pokret slobodnih građana Valjevo: Otvorena pitanja gradskim vlastima

Podelite post:

 

Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana upućuje javna pitanja gradskim vlastima Valjeva, kao i svim odgovornim pravnim licima: “Ko stanuje u kućama sa uličnim brojem nula i “Ko stanuje u praznim kućama?” “Uvidom u biračke spiskove javno dostupne na portalu Istinomera. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana upućuje javna pitanja gradskim vlastima Valjeva, kao i svim odgovornim pravnim licima:

– KO STANJUJE U KUĆAMA SA ULIČNIM BROJEM „0“?
– KO STANUJE U PRAZNIM KUĆAMA?

Uvidom u biračke spiskove javno dostupne na portalu Istinomera (https://www.istinomer.rs/spisak-pojedinacnih-adresa-sa-brojem-biraca-po-okruzima-u-srbiji/) vidimo da u ulici Vojina Sofronića jedna kuća nosi broj „0“ (nula), i da je na toj adresi registrovanovano 83 glasača.

Daljom analizom kućni broj „0“ pronalazimo i u drugim valjevskim ulicama. Na tom broju u Vojvođanskoj ulici prijavljeno je 60, u Višegradskoj 45, u Gradačkoj 59, a u Dimitrija Tucovića čak 151 glasač.

U 153 gradske ulice koje imaju kuću sa brojem „0“ živi ukupno 4.099 birača.
Pored toga građani Valjeva su uočili i sledeće:

– U ulici Vlade Zečevića, kuća broj 13 je godinama prazna, ali su tu registrovana 2 glasača. Slično je i sa kućom u ma broju 29.

– U Tike Marića broj 2 takođe ne živi niko, ali se vodi da je tu 5 glasača. U kući pored , na broju 4, žive dve osobe, ali se vode 4 glasača. Malo dalje, na broju 7 živi 5 punoletnih osoba, a 7 sa pravom glasa.
Imajući sve navedeno u vidu Pokret slobodnih građana zahteva od gradskih vlasti Valjeva da hitno ispitaju sve
navedene nelogičnosti i o tome obaveste javnost.

Istovremeno molimo građane Valjeva da na UTL adresi:

Spisak pojedinačnih adresa sa brojem birača po okruzima u Srbiji

sami provere stanje broja glasača na njihovim adresama, i preduzmu sve neophodne mere da se nepostojeći glasači izbrišu sa spiska.“

Prof dr Vladimir Krivošejev
poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X