април 30, 2024
Valjevo

Pokret Sad: Staviti u funkciju branu Rovni

Podelite post:

 

„Grad Valjevo izdvaja 70 miliona dinara za funkcionisanje preduzeća Kolubara Rovni dok okolna sela nemaju vodu“, izneli su podatak su na konferenciji za novinare ispred ovog preduzeća, odbornici u Skupštini grada Pokreta Sad. Po njihovom mišljenju neophodno je fabriku koja postoji u podbranskom delu odmah staviti u funkciju.

Djordje Pavlović iz Pokreta Sad na konferenciji za novinare izneo je podatak da je u protekloj godini JP Koljubara Rovni na raspolaganju imalo 70 miliona dinara poreskih obveznika.

„Dato im je 70 miliona dinara za tzv usluge po ugovoru , a koje još ni državna revizija nije uspela tačno da utvrdi na šta su potrošene. U ovoj godini je planirano da s epotroši skoro 90 miliona dinara za iste usluge , a videli ste da preduzeće ne radi ništa. Zaposleni u preduzeću služe da sede i primaju plate, dok grad i ostale opštine učesnice raspolažu sa ogromnim jezerom i količinom vode sa kojom mogu da se snabdeju svi potrošači sa teritorije grada Valjeva i šire“, rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da je bezbroj mogućnosti korišćenja postojećeg jezera, ali da se ona ne koristi ni na jedan način.

Опис није доступан.

Dr Snežana Mijatović je podsetila da  na sednici za administrativna pitanja 2022. godine kada je bila čaln pomenute Komisije nije podržala predlog za imenovanje direktora Stubo Rovni:  „Nisam imala potpunu dokumentaciju već samo CV na kome su pisale neke komunikacione veštine i prethodne radna iskustva i iako sam tražila diplomu na uvid ja to nisam dobila. Pa bih ga sad ukoliko nam to omogući, pitala da nam pokaže diplomu , odgovori da li je ispunjavao uslove konkursa , kakav je njegov društveni doprinos u prethodnih mesec dana i šta je konkretno uradilo JP Kolubara pozitivno za gradjane Valjeva?“

Članovi Pokreta Sad izneli su i plan na koji način brana može biti stavljena u funkciju  i stim u vezi izneli tri predloga.

„ Prva stvar je da se na prvoj narednoj sednici Skupštine donese odluka da se tih 70 miliona iskoriste odmah za stavljanje u funkciju postrojenja na Jablanici i da se voda dopremi do rezervoara Visoka i sam rezervoar stavi u funkciju . Za sve ovo potrebno je najviše godinu dana. Druga stvar je da se postojeći elaborati i projekti stave u funkciju takodje ne duže od godinu dana da se počne sa navodnjavanjem njiva i onog poljoprivrednog zemljišta koje je tim elaboratima i obuhvaćeno. Treća stvar je da se za 4 godine stavi u funkciju sportsko rekreativnu jer je u podbranskom delu predvidjen akva park. Ovako brana ne služi ničemu,  a na ovaj način bi se koristila za vodosnabdevanje , poljoprivredu i turizam. To je konkretno ono za šta ćemo se zalagati ukoliko nam gradjani ukažu poverenje“, rekao je Pavlović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X