мај 3, 2024
Valjevo

„Najplemenitiji kolektivni dečji podvig godine“ učenicima iz Bogovađe

Podelite post:

 

Sloga učenika izdvojenog odeljenja u Bogovađi OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu, koji su za samo jedan dan izgradili dom za petoro drugara Mitrovića u Pepeljevcu, i njihov poduhvat koji su ostvarili predvođeni nastavnikom Ivanom Živanovićem, nagrađeni su Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni dečji podvig u tradicionalnoj akciji „Večernjih novosti“! Ovako je glasilo i obrazloženje žirija kojim je predsedavao akademik Matija Bećković.

Desetak učenika predvođenih nastavnikom matematike Ivanom Živanović akciju su organizovali početkom školske godine, u septembru 2023. Prvo je naliven temelj, a onda su zajedničkom akcijom za jedan dan izgradili i pokrili neveliku, ali dragocenu montažnu kuću za svoje drugare Rome, četiri brata i sestru Mitroviće koji žive sa bolesnim ocem. A zatim su krajem meseca, kada su humanitarnom akcijom u lokalnoj zajednici prikupili materijal, kućicu dogradili – uradili podove, plafone, galeriju za spavanje, uveli struju itd.

NA svečanosti u Skupštini grada Beograda „Večernje novosti“ su 61. put uručile zlatne i srebrne plakete dobitnicima priznanja u poznatoj i tradicionalnoj akciji „Najplemenitiji podvig godine“, a među hrabrim i plemenitim građanima Srbije nagrađeni su i đaci iz Bogovađe predvođeni nastavnikom Živanovićem. Svečanosti su prisustvovali direktorka OŠ „Mile Dubljević“ Biljana Žujović, drugi članovi kolektiva i roditelji učenika.

U žiriju „Večernjih novosti“ za „Najplemenitiji podvig godine“ bili su još: direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, predsednik i vlasnik „Komtrejd“ grupacije Veselin Jevrosimović, glumica Rada Đuričin, košarkaš Dejan Tomašević, modna kreatorka Verica Rakočević, odgovorni urednik Informativnog programa TV Pink Goran Gmitrić, violinista Stefan Milenković, upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, dirigent SO RTS Bojan Suđić, glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić i direktorka Kompanije „Novosti“ Olivera Anđelković.

FOTO: OŠ „Mile Dubljević“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X